Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit sase oferte pentru achizitia a pachetului de 344.873 de actiuni Master S.A. Bucuresti reprezentand 66,6880% din capitalul social al institutului de cercetare, informeaza un comunicat AVAS. Pachetul de actiuni va fi vandut prin negociere cu selectie pe baza de oferte tehnice, in cadrul careia oferta tehnica va detine o pondere de 60%. Cei sase ofertanti care si-au inaintat ofertele pentru Master S.A. sunt un co
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit sase oferte pentru achizitia a pachetului de 344.873 de actiuni Master S.A. Bucuresti reprezentand 66,6880% din capitalul social al institutului de cercetare, informeaza un comunicat AVAS. Pachetul de actiuni va fi vandut prin negociere cu selectie pe baza de oferte tehnice, in cadrul careia oferta tehnica va detine o pondere de 60%.
Cei sase ofertanti care si-au inaintat ofertele pentru Master S.A. sunt un consortiu format din S.C. Brady Trade S.R.L. si Tomescu Adrian, persoana fizica, un consortiu format din S.C. Tower Consult Invest S.R.L. si Milan Dinca, persoana fizica, un consortiu format din Impuls Company S.R.L. si Trentea Cristian Mircea, persoana fizica, societatea ICPE Electrocond Tehnologies in consortiu cu Palalau Sorin, persoana fizica, consortiul “Valmetex – Tehno”, si un consortiu format din Asociatia Pas Master si S.C. Radacini S.R.L. Bucuresti.
Pentru a putea participa la negociere, ofertantii trebuie sa prezinte dovada indeplinirii cumulative a unor criterii de precalificare care constau in inexistenta sanctiunilor penale pentru savarsirea urmatoarelor faptelor precum gestiune frauduloasa, abuz de incredere, fals, inselaciune, delapidare, marturie mincinoasa, dare sau luare de mita sau alte contraventii si infractiuni prevazute de lege. Totodata, sunt necesare experienta in domeniul cercetarii-dezvoltarii pentru ramura de stiinta a societatii comerciale de cercetare – dezvoltare sau pentru o ramura inrudita, bonitate financiara si capacitate de a prelua o noua afacere. Potrivit AVAS, pot participa la privatizare numai persoanele fizice/juridice romane sau straine, care in mod direct sau prin intermediul societatilor la care sunt actionari/asociati majoritari nu au inrautatit in mod vadit situatia economico-financiara a unor societati comerciale, privatizate anterior, ca urmare a neindeplinirii sau indeplinirii cu intarziere a obligatiilor asumate prin contractele incheiate cu FPS si/sau APAPS/AVAS.
Procesul de privatizare urmareste protejarea institutelor de cercetare astfel incat ele sa nu devina tinta unor investitori care vor sa faca alt tip de afacere decat cea de cercetare – dezvoltare, iar trecerea in proprietate privata se va realiza in baza prevederilor legislatiei in vigoare privind privatizarea societatilor comerciale cu capital majoritar de stat care au ca obiect principal de activitate cercetarea-dezvoltarea.
Institutul de cercetare si dezvoltare in stiinte fizice si naturale Master S.A. Bucuresti a fost lansat la privatizare in 16 ianuarie 2007, si mai este detinut de banci si/sau societati de investitii financiare in proportie de 33,2747% si de persoane fizice in proportie de 0,0373%.
Sursa: Capital 22 Februarie 2007