Conceput, conform oficialilor Chevrolet, special pentru aniversarea celui de-al 60–lea an de prezență în lumea automobilului, Corvette 427 Convertible Collector’s Edition reprezintă esența automobilului sport intrat în legendă. Acesta este cel mai rapid model Corvette decapotabil construit până acum și include dotări de înaltă tehnologie.
Propulsorul care animă focosul vehicul este un V8 de 7 litri care dezvoltă nu mai puțin de 510 CP. Transmisia este asigurată de o cutie manuală cu șase trepte. Acest ansamblu, ajutat de un șasiu performant și o greutate redusă a mașinii, imprimă noului Corvette 427 o viteză maximă de 307 km/h, în timp ce pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, este nevoie de numai 4,2 secunde.
Cei 60 de ani de experiență în domeniul mașinilor sport Corvette continuă să întruchipeze atât progresul tehnologic, cât și faima în industria cinematografică. Conform producătorului american, modelul poate fi regăsit în 1.434 de pelicule cinematografice, multe dintre acestea cu un succes enorm la public.
Chevrolet a ținut deja să anunțe că povestea faimosului Corvette este departe de a lua sfârșit: anul viitor, în cadrul Salonului Auto Internaţional Nord-American de la Detroit, va avea loc dezvăluirea oficială a mult-așteptatului model Chevrolet Corvette C7.