Pentru aproximativ 84 de milioane de gospodării europene, satelitul (Direct-to-Home, DTH) este principalul mod de recepţie, adică o creştere de 22% în ultimii patru ani. În aceeaşi perioadă, numărul gospodăriilor care beneficiază de televiziune terestră a scăzut cu aproape 16 milioane, iar numărul celor conectate prin cablu a scăzut cu peste două milioane.

IPTV – distribuţia TV prin reţele de telecomunicaţii în format IP – a crescut de la un nivel foarte scăzut la aproape 16 milioane gospodării.

Principalele pieţe care au înregistrat creştere pe segmentul de transmisie prin satelit în 2011 au fost Marea Britanie, Germania, Ucraina, Polonia şi Italia. Cei mai importanţi factori de creştere sunt dezvoltarea recepţiei digitale şi a celei de înaltă definiţie (HD).

În prezent, transmisia prin satelit reprezintă principala infrastructură digitală, prezentă în aproape 44% din cele 186 milioane de gospodării cu televiziune digitală din Europa. Rata digitalizării în privinţa sateliţilor este de 97%, faţă de 70% la recepţia terestră şi 48% la cablu.