Satul absolut fabulos care s-a vândut cu 18 milioane de euro. Ce se va întâmpla, de fapt, cu el

deal achizitii achizitie

SURSA FOTO: Dreamstime

Un sat pitoresc, rămas neatins de lumea modernă, a fost vândut unei mari companii imobiliare pentru suma de peste 18 milioane de euro. Tranzacția a fost făcută în ciuda temerilor localnicilor că vor fi dați afară din casele lor.

Satul pitoresc a fost cumpărat de o importantă companie imobiliară din Marea Britanie

După mulți ani de dispută legată de vânzarea unei proprietăți de coastă din Cornwall, supranumită „Bătălia de la Trevalga”, totul s-a încheiat. Terenul pitoresc a fost în cele din urmă vândut uneia dintre cele mai mari companii imobiliare din Marea Britanie.

Terenul format din șase ferme închiriate și alte 17 case și cabane a fost scos pe piață în urmă cu mai bine de un an, cu un preț orientativ de 15,75 milioane de lire sterline.

Cei 71 de locuitori s-au temut că vânzarea ar duce la evacuarea lor și au organizat o campanie împotriva acesteia. Cu toate acestea, s-a aflat luni că imobilul a fost cumpărat de William Pears Group, un important grup financiar și imobiliar fondat de familia miliardară Pears, care i-a asigurat pe locuitori că toți vor rămâne în casele lor.

Într-o declarație în numele administratorilor, agenții imobiliari Savills au declarat „Administratorii fiduciarului Gerald Curgenven vor confirma vânzarea proprietății conacului din Trevalga din nordul Cornwall către Castle Lane Securities Ltd, care face parte din William Pears Group.”

Sătenii speră acum ca vânzarea să fie o decizie pozitivă pentru ei

Proprietatea de 485 de hectare a fost deținută anterior de Gerald Curgenven, un fost elev al Colegiului Marlborough, care a lăsat terenul prin testament școlii private în 1959, cu instrucțiunea de a-l păstra, transmite The Guardian.

Administratorii testamentului au susținut că testamentul era protejat de o legislație arhaică și că ar trebui să poată vinde terenul deoarece proprietatea nu mai era viabilă.

Un chiriaș de lungă durată, Peter Pracownik, a declarat că se speră ca vânzarea să se dovedească a fi o mișcare pozitivă. El a adăugat că „înțelegerea lor este de a se asigura că toată lumea rămâne acolo unde a rămas întotdeauna și că toate reparațiile vor fi făcute.”

Locuitorii descriu Trevalga ca fiind un „loc unic în Marea Britanie, care a fost lăsat în mare parte neatins de lumea modernă”. Nu suferă de nicio poluare și se spune că a scăpat de invazia proprietarilor de case și a închirierilor de vacanță.

„Bătălia de la Trevalga” s-a încheiat, în ciuda temerilor locuitorilor.

Locuitorii au luptat pentru casele și modul lor de viață

Serena Patrick, coordonatoarea campaniei împotriva vânzării, a declarat că scopul principal al acesteia a fost ca obiectivele caritabile din registrul Comisiei de Caritate să fie modificate pentru a reflecta intențiile lui Gerald Curgenven. Cu toate acestea, comisia le-a spus că nu pot interveni în vânzare.

Patrick a spus că locuitorii din Trevalga au luptat pentru mai mult decât pentru propriile case. Ea a adăugat că localitatea „nu a fost dezvoltată, din cauza modului în care Gerald Curgenven a gestionat-o în timpul vieții sale. Iar după moartea sa, în 1959, a fost aproape complet protejată de ascensiunea modernismului și de dezvoltarea care a cuprins întreaga țară”.

„Este o parohie medievală care este în mare parte neschimbată – și o bucată vie de istorie comună”, a mai spus ea.