Satul românesc, în pericol? Gheorghe Flutur: PSD dă semne că vrea să oprească programul „Anghel Saligny”

Gheorghe Flutur, PNL

SURSA FOTO: Inquam Photos, George Călin

Semnal de alarmă tras de unul dintre greii din PNL, Gheorghe Flutur, cu privire la programul „Anghel Saligny”. Cunoscutul program de investiţii, susţinut de liberali, ar fi intrat în vizorul celor din PSD, care l-ar putea opri pe viitor, afirmă Flutur. Iată cu ce argumente vine acesta.

Gheorghe Flutur, avertisment cu privire la PSD şi Programul de investiții Anghel Saligny

Semnal de alarmă venit din partea lui Gheorghe Flutur. Este satul românesc în pericol? Prim-vicepreşedintele PNL afirmă că PSD ar dori să oprească Programul de investiții Anghel Saligny, care este destinat modernizării satului românesc și a fost inițiat și susținut de liberali.

El a subliniat că PSD nu menționează acest program în strategia lor viitoare, sugerând că este fie o uitare întâmplătoare, fie o intenție negativă față de dezvoltarea satului românesc. Flutur a subliniat că satul românesc are nevoie urgentă să reducă diferențele față de orașe și să rezolve problemele legate de natalitate și migrație, menționând că nu vede nimic concret în programul de guvernare al socialiștilor.

„PSD dă semne că vrea să oprească Programul de investiții Anghel Saligny, destinat modernizării satului românesc, program inițiat și susținut de către noi, liberalii.

PSD nu îl menționează în strategia lor viitoare. Este uitat din întâmplare sau pun gând rău dezvoltării satului românesc?

Satul românesc are nevoie mai mult ca oricând să reducă diferența față de oraș, să asigure creșterea confortului populației, să rezolvăm problema demografică (se înregistrează o căderea drastică a natalității), migrația. Nu văd nimic concret în Programul de guvernare al socialiștilor”, afirmă Flutur.

Un nou program, denumit Anghel Saligny Plus, pentru continuarea investițiilor în infrastructura din mediul rural

Gheorghe Flutur a propus crearea programului Anghel Saligny Plus, care ar continua investițiile în infrastructura din mediul rural, având obiective precise, cum ar fi conectarea a 90% din gospodării la rețelele de apă potabilă și canalizare până în 2030, conform Strategiei naționale de dezvoltare durabilă a României.

Flutur a adăugat că se propune diversificarea investițiilor în mediul rural pentru a face față provocărilor recente, precum criza apei potabile, și a subliniat importanța reabilitării caselor tradiționale, construcției infrastructurii de transport și extinderii rețelelor de gaze naturale și electricitate în zonele agricole.

Prim-vicepreşedintele PNL a menționat că microindustrializarea satelor din apropierea autostrăzilor și drumurilor modernizate va fi o prioritate pentru liberali, având ca scop atragerea investitorilor. Flutur a afirmat că toate aceste investiții sunt priorități în programul de guvernare al PNL.

Diferenţe majore între programele de guvernare ale PNL şi PSD

SURSA FOTO: colaj foto Capital

De asemenea, a clarificat că programul liberal de guvernare are o prezentare modernă, interministerială, fundamentată pe pilonii familiei, comunității și țării.

Liberalul a evidențiat diferența esențială între programul PSD și cel al PNL, explicând că, în viziunea PSD, statul este cel care dă și împarte, în timp ce liberalii consideră că statul trebuie să garanteze și să încurajeze libertatea, inițiativa privată și statul de drept.

Flutur a criticat programul PSD, afirmând că acesta depinde de intervenția statului, în timp ce programul liberal promovează competiția și meritocrația.

„Dacă tot se umblă cu lupa pe Programul de guvernare al liberalilor în aceste zile, doresc să fac precizarea că Programul liberal de guvernare are o prezentare modernă, interministerială, având ca piloni principali familia, comunitatea și țara, toate domeniile raportându-se la acești principali piloni fundamentali pe care PNL se bazează.

Diferența fundamentală între Programul PSD și Programul liberal este, pe scurt, că la PSD statul este cel care dă, statul împarte, iar la noi statul este cel care garantează și încurajează libertatea, libera inițiativă și statul de drept – statul care nu ia.

Programul PSD este plin de facilități care înseamnă că trebuie să ajungi la mâna statului, să te scutească, să îți înlesnească, adică dacă faci ce spune statul, e bine, nu ești dușmanul lor! Programul liberal înseamnă că statul este arbitrul care încurajează performanța, meritocrația și competiția”, a transmis liberalul.

În concluzie, Gheorghe Flutur a afirmat că o economie lăsată liberă, susținută de stabilitate politică, creează bunăstare și creștere economică, exemplificând cu creșterea record din 2022 sub guvernarea lui Nicolae Ciucă. Flutur a subliniat importanța continuării guvernării liberale pentru a asigura dezvoltarea, utilizarea eficientă a resurselor, meritocrația și echitatea socială.