Hotelurile şi pensiunile din România au pus la dispoziţie 136.000 de locuri de Paşte, dintre care s-au vândut mai mult de 108.000, ceea ce reprezintă un grad de ocupare de 79%. Totodată, se constată o uşoară creştere a tarifelor, cuprinsă între 2-5% faţă de acum doi ani. Doar pentru vacanţele petrecute în
Tendinţa ultimilor ani se păstrează şi în ceea ce priveşte modalitatea de rezervare şi din ce în ce mai puţini turişti români au ales să călătorească în
„Ca în anii trecuţi, pe locul întâi în topul preferinţele românilor s-au clasat pensiunile rurale. Paştele la
Pe locul doi, după zona rurală, se afla staţiunile montane, cu cele de pe Valea Prahovei pe primele locuri ca atractivitate. Au fost puse la dispoziţie 30.000 de locuri în cadrul structurilor din zonele montane, dintre care 22.000 au fost locuri vândute.
În staţiunile montane, tariful mediu pentru vacanţa de Paşte de anul acesta a fost de 340 de lei de persoană pentru o vacanţă de trei nopţi.
În staţiunile balneoclimatice au fost vândute 20.000 de locuri, în timp ce pe litoral s-au vândut doar 900 de locuri, unde tariful mediu pentru un pachet de trei nopţi de cazare în cameră dublă standard, cu mic dejun inclus, a fost de la 500 lei de persoană.
În Delta Dunării au fost puse la dispoziţie 600 de locuri în cadrul structurilor de cazare, dintre care s-au vândut aproximativ 400 de locuri.
În ceea ce priveşte turismul extern, cererea a fost mai scăzută comparativ cu anii trecuţi. Numărul aproximativ de locuri puse la dispoziţie în cadrul diverselor oferte a fost de 7.500, dintre care 4.800 reprezintă numărul aproximativ de locuri vândute pentru sărbătorile din acest an.
Cele mai căutate destinaţii externe de către familii au fost cele de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, urmate de cele din Grecia sau