Veniturile provenite din turism ale Greciei au scăzut cu 17,9% în primele cinci luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, au declarat oficiali eleni din domeniu. Datele sunt îngrijorătoare şi întăresc ideea că recesiunea globală se face tot mai simţită în industria turismului.

Statisticile oficiale ale băncii centrale elene arată că turiştii veniţi în Grecia au cheltuit, în luna mai, 824,2 milioane de euro, cu 24% mai puţin decât în aceeaşi lună din 2008, când veniturile din turism s-au ridicat la 1,09 miliarde de euro.

Deşi atât hotelierii, cât şi Ministerul elen al Turismului depun eforturi considerabile pentru a promova Grecia şi a atrage turişti, prin reduceri şi oferte speciale, numărul vizitatorilor, dar şi sumele cheltuite de aceştia sunt într-o continuă scădere.

De aceea, autorităţile elene au alocat 75 de milioane de euro pentru a promova Grecia ca destinaţie turistică, cu 50% mai mult decât suma pusă la dispoziţie anul trecut.

Turismul este unul dintre motoarele economice ale ţării, contribuind cu 18% la produsul intern brut al statului. În 2007, turismul i-a adus Greciei 11 miliarde de euro, numărul vizitatorilor ridicându-se la 17 milioane de persoane, cifre care au propulsat ţara pe poziţia 12 în topul celor mai populare destinaţii turistice din lume, potrivit Organizaţiei Mondiale a Turismului.

SURSA: EarthTimes