Compania folosește colorantul pentru Frappuccino de căpșuni pentru a-i oferi culoarea roz, specifică. Compania spune că este aprobată de Food and Drug Administration (FDA), este folosită și de alți producători de băuturi și nu reprezintă altceva decât celebrul colrant E120 sau acidul carminic, produs în mod natural de către insecte. 
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/NyPqfTulrHE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Starbucks le-a spus celor de la CNN, care au declanșat scandalul, că pun acest colorant natural ca să evite alți coloranți artificiali.
Colorantul E 120 a fost autorizat și în România prin Ordinul nr. 438/295 din 2002 al Ministerului Sănătății și Familiei și al Ministerului Agriculturii, Alimentației și Pădurilor pentru toate tipurile de produse alimentare.
Conform unor site-uri specializate, carminul nu prezintă riscuri pentru sănătate daca este utilizat în dozele admise de legislație și se găsește în toate tipurile de produse alimentare, de la produse zaharoase de cofetărie și băuturi răcoritoare, la iaurturi și mezeluri, în cazul acestora din urmă existând o doză maximă admisă de 100g la kilogram pentru anumite tipuri de mezeluri.
Cu toate acestea, cei de la CNN nu au fost lăsați să intre într-un restaurant al companiei să filmeze modul în care se prepară frape-ul, iar televiziunea insistă pe ideea că folosirea gândacilor pentru a colora frape-ul este neobișnuită.
Practic, în condițile în care paharele de la Starbucks nu sunt etichetate cu ingredientele produsului cumpărat, CNN nu a făcut decât să descopere că frape-ul conține carmin. Despre carmin se știa deja că este produs din gândaci.
Conform CNN, compania Stabucks a declarat că va găsi o modalitate să scrie și pe pahare care sunt ingredientele produsului, astfel încât clientul să știe în orice moment ce bea.