Scandal după preluarea Twitter de către miliardarul Elon Musk, cel mai bogat om din lume la ora actuală. Astfel, mai multe vedete renunță la platforma de socializare, după ce aceasta a fost vândută recent.
Elon Musk, cel mai bogat om din lume, în vârstă de 50 de ani, a achiziționat zilele trecute gigantul social media Twitter pentru 61 de miliarde de dolari și s-a angajat să stimuleze platforma pentru ca aceasta să își poată realiza potențialul de „piață digitală” a lumii, după cum a anunțat-o chiar el.
Totuși, există o serie de vedete care sunt îngrijorate de această mutare.
Mai multe vedete vor să renunțe la Twitter din cauza lui Elon Musk
Actrița Cate Blanchett avertizează că preluarea Twitter de către Elon Musk este „foarte, foarte periculoasă”, în timp ce mai multe celebrități amenință cu renunțarea la platformă în semn de protest, anunță Daily Mail. De asemenea, aceasta lansat un avertisment cu privire la consecințele recentei preluări a Twitter de către miliardarul din domeniul tehnologiei Elon Musk.
„Este periculos”, a declarat Blanchett, pentru Variety despre achiziția Twitter de către Musk, în timp ce participa la Gala Premiilor Chaplin din New York.
Mai mult, actrița Jameela Jamil din Good Life a scris luni pe Twitter că promisiunea lui Musk privind „libertatea de exprimare” va duce la „ură, intoleranță și misoginism” pe platformă. Promițând că nu va mai scrie niciodată pe Twitter, adăugând că ar vrea ca acesta să fie ultimul său tweet.
Mia Farrow, actrița devenită activistă, a scris și ea pe Twitter.
„Ei bine, dacă Twitter devine și mai toxic… va fi luat mai puțin în serios, iar oameni ca mine vor renunța – pentru liniștea sufletească”, a spus ea.
Prezentatorul de televiziune britanic Phillip Schofield a declarat miercuri că a șters aplicația Twitter de pe telefonul său pentru că nu mai vrea să facă parte din viața sa, deși contul său rămâne activ. Actorul George Takei, din Star Trek, și-a exprimat și el îngrijorarea cu privire la preluarea de către Musk, dar a refuzat până acum să părăsească platforma din motive morale.
În schimb, bărbatul în vârstă de 85 de ani a promis că își va dubla eforturile pentru a face din Twitter un loc al dezbaterilor civilizate.
„Nu plec nicăieri. În cazul în care acest loc va deveni mai toxic, mă angajez să mă străduiesc și mai mult pentru a ridica rațiunea, știința, compasiunea și statul de drept. Lupta împotriva fascismului, a dezinformării și a urii necesită luptători duri”, a scris Takei pe Twitter.
Elon Musk spune că vrea să protejeze Twitter
Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume are un trecut controversat cu aplicația, iar decizia sa de a prelua compania este posibil să aibă ramificații substanțiale pentru un serviciu folosit de peste 300 de milioane de persoane, inclusiv de mulți lideri mondiali. Patronul Tesla și SpaceX insistă că preluarea nu este motivată de câștiguri economice, ci mai degrabă din dorința de a proteja Twitter ca un loc de exprimare liberă și nu de cenzură.
„A avea o platformă publică care să fie de maximă încredere și să fie larg incluzivă este extrem de important pentru viitorul civilizației. Nu mă interesează deloc aspectele economice”, a declarat el într-o recentă conferință publică.
În ultimele săptămâni, Musk a propus relaxarea restricțiilor de conținut de pe Twitter, în timp ce a eliminat de pe platformă conturile false și a renunțat la publicitate ca principal model de venit.
Între timp, Twitter a garantat angajaților săi locurile de muncă pentru următoarele șase luni și a confirmat că „nu sunt planificate disponibilizări”.