Clotilde Armand cere renumărarea voturilor

În contextul agitației și controverselor care au înconjurat din nou alegerile locale de la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, candidatul Alianței Dreapta Unită, a solicitat renumărarea voturilor.

Ea a subliniat că diferența de voturi în numărătoarea paralelă a partidelor este foarte mică și a acuzat tentative de fraudă.

Clotilde Armand a declarat că s-au grăbit unii din PNL și PSD să declare victoria public, în ciuda faptului că numărarea oficială a voturilor nu era completă. Ea a menționat că doar 40 din cele 166 de secții de votare fuseseră numărate oficial până în acel moment și a făcut un apel la cetățeni să nu creadă în sondajele exit-poll care ar putea fi manipulate.

„Am depus cerere de renumărare a voturilor; am sesizat autoritățile privind tentativele de fraudă de la mai multe secții de votare. (…) Ne lipsesc foarte multe voturi în secțiile cu probleme, acolo unde i-am prins că vor să fure”, a scris Clotilde Armand pe o rețea socială.

George Tuță, la Biroul Electoral din Sectorul 1

De cealaltă parte, candidatul PNL la Primăria Sectorului 1, George Tuță, a fost prezent la Biroul Electoral din Sectorul 1 pentru a monitoriza situația voturilor. El a declarat că există o diferență de 681 de voturi în favoarea sa, conform proceselor-verbale din secțiile de vot, și a afirmat că Clotilde Armand trebuie să accepte înfrângerea.

„Sunt toate procesele verbale din secțiile de vot de la reprezentanții noștri adunate, sunt 681 de voturi diferență așa că vestea bună este că doamna Armand pleacă acasă”, a spus Tuță pentru România TV.

Tuță a descris dificultățile întâmpinate în procesul de transport și numărare a voturilor, menționând că oamenii au fost nevoiți să aștepte ore întregi în condiții inumane din cauza întârzierilor microbuzelor care transportau sacii cu voturi.

El a subliniat că Biroul Electoral de Sector a decis să păstreze voturile în custodie și să le sigileze, sub supravegherea jandarmilor, pentru a asigura integritatea procesului.

Proastă organizare sau rea credință?

Întrebat de ce s-a ajuns în această situație, Tuță a spus că nu știe „dacă a fost o proastă organizare sau o organizare de rea credință”.

„Au fost microbuze care urmau să îi ia pe oameni din secțiile de vot cu sacii și să îi aducă, procesul de numărare s-a finalizat undeva între 6, 7, 8 în cele mai multe secții, însă între ora 9.00 și ora 14.oo nu a fost niciun microbuz, au fost oameni care au așteptat 5 ore să vină microbuzul.

Ce s-a întâmplat foarte ciudat e că pe finalul procesului de aducere a voturilor la Biroul Electoral, aceste microbuze care până atunci mergeau și luau pentru fiecare secție de vot în parte, mi-au trimis oameni poze cu ei îngrămădiți în autobuze.

Dacă vom avea motive întemeiate vom depune o plângere, nu am depus până acum nicio plângere în acest sens, dar dacă vom avea argumente solide și identificăm pe cineva vinovat atunci vom depune plângere. Diferența poate fi mică, mare nu comentez, dar bucureștenii au dat semnalul și acesta este că Clotilde Armand trebuie să plece acasă!”, a mai declarat George Tuță pentru sursa citată.

„Doamna Armand ar trebui să se împace cu ideea”

La rândul său, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a afirmat luni că Clotilde Armand trebuie să accepte rezultatele voturilor și să înceteze presiunile și plângerile penale împotriva președinților de secții și a reprezentanților din secții.

„Doamna Clotilde Armand a învățat că dacă strigă, plânge, ne spune cum este agresată, cum statul român nu îi respectă drepturile, va câștiga. De data aceasta, părerea mea este că ar trebui să se uite strict pe numărarea voturilor”, a spus el.

El a subliniat că autoritatea statului este puternică și că George Tuță a câștigat alegerile în Sectorul 1.

„Domnul Tuţă a câştigat alegerile şi cred că doamna Armand ar trebui să se împace cu ideea. Nu doreşte să se împace cu ideea (…) îşi închipuie că noi vom fi impresionaţi şi vom trece la anularea unor buletine. Nu vom anula buletine”, a spus Rareș Bogdan.