Fostul director executiv al companiei Broadcom Corp este in centrul presei americane. Nu va ganditi ca a reusit sa ofere actionarilor castigurile mult visate sau sa propuna pietei un produs revolutionar, ci este acuzat de proxenetism, trafic de droguri, mita si comportament violent.

Mai concret, Henry Nicholas, fost CEO si co-fondator al Broadcom, a facut abuz de cocaina, a pus ecstasy in bauturile clientilor pe care incerca sa ii convinga sa faca afaceri cu el si a „patronat” o conspiratie in jurul actiunilor corporatiei, care a costat-o pana la urma 2,2 miliarde de dolari. De asemenea, pe banii companiei a inchiriat prostituate de lux si a platit spagi celor care stiau de acest lucru, iar celor care nu si-au tinut gura le-a adresat amenintari.

Nicholas a inchiriat un spatiu intr-un depozit pe care l-a burdusit cu droguri si aparatura electronica de divertisment audio-video, pentru petreceri private destinate clientilor selecti. Mai mult, intr-un caz ajuns deja la urechile procurorilor si FBI-ului, pilotul avionului privat al lui Nicholas a trebuit sa poarte masca de oxigen pentru a evita fumul gros de marijuana fumata pe intreaga durata a intoarcerii de la o petrecere de pomina din Las Vegas.

Broadcom este unul dintre principalii jucatori din industria IT, care produce micro-chipuri pentru majoritatea echipamentelor electronice, de la Apple iPhone pana la sisteme de retele informatice.

Nicholas, inginer IT, a infiintat aceasta companie in 1991 impreuna cu un alt partener. Fiecare a venit cu un capital de 5.000 de dolari, iar Broadcom valoreaza acum peste 13 miliarde de dolari.

La putin timp de la demararea afacerii, Nicholas a inceput sa cumpere medicamente cu prescriptii false si sa isi trimita asistenta personala la „shopping” de droguri, in valoare de 10.000 de dolari de fiecare data.

Data: 6 iunie 2008

Sursa: msnbc