Astăzi este sărbătoare mare în calendarul creștin. Peste 2 milioane de români sărbătoresc pe 15 august Sfânta Maria. Pentru ortodocşi este ziua Adormirii Maicii Domnului, iar pentru catolici a Înălţării Fecioarei Maria, când se celebrează „moartea” şi înaltarea ei cu trupul la cer. Mulți credincioși au vrut să participe la la slujba din Ajunul Sfintei Maria. Ce a urmat, însă, este de neimaginat.
Scandal monstru de Sfănta Maria. La Mănăstirea Curtea de Argeș s-a lăsat cu țipete și înjurături. Totul a pornit de la faptul că enoriașii nu au respectat restricțiilor impuse de autorități motiv pentru care jandarmii au intervenit în forță.
Cei veniți la lăcașul de cult au făcut scandal pentru a intra la slujba din Ajunul Sfintei Maria. Oamenii au devenit agresivi cu forțele de ordine, susține stirilekanald.
Oamenii nu au respectat distanțarea socială și au refuzat să poarte masca de potecție care este obligatorie. „Calmați-vă! Calmați-vă!”, au îndemnat, în prima fază, jandarmii.
Situația a explodat în momentul în care uni bărbat nu a dorit să respecte măsurile impuse de autorități. Familia acestuia a intervenit și ea și astfel s-a iscat un adevărat haos, chiar în fața bisericii. Chiar dacă jandarmii au încercat să restabilească ordinea, oamenii au început să țipe și să-i îmbrâncească pe jandarmi. Unii aub ajuns chiar să forțeze gardurile.
Potrivit sursei citate, o femeie aflată în vizită la mănăstire s-a prefăcut că a leșinat, însă și-a revenit imediat când a văzut că vine ambulanța. În urma incidentului, șapte persoane s-au ales cu amendă pentru tulburarea linițtii și ordinii publice.
Trebuie amintit că slujba de la Mănăstirea Curtea de Argeș a avut loc în condiții speciale. A fost ținută afară, în fața Necropolei Regale. Numărul de persoane care au avut acces înăuntru a fost extrem de limitat, mult mai mic, comparativ cu anii precedenți.
În curtea lăcașului de cult au voie doar 750 de persoane pentru a putea păstra distanța socială impusă de autorități. Măsura a fost cerută prin ordinul Ministerului Sănătății. Jandarmii au organizat rânduri și au permis accesul, în măsura în care se făcea loc în fața mănăstirii.
În alți ani, la Mănăstirea Curtea de Argeș, cu ocazia sărbătoarei de Sfânta Maria, veneau peste 20.000 de pelerini din întreaga țară.