Simona Halep are de așteptat până se va putea prezenta la Lausanne, în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Marea campioană din România speră să primească o decizie favorabilă, care să corecteze suspendarea de patru ani.

În acest context, publicația Tennis.com a criticat starea actuală a eforturilor depuse în tenis pentru a combate dopajul.

Cazul Simona Halep, intens dezbătut în America: „Într-un mod enigmatic, nu l-a raportat”

„Care este sensul unui program riguros anti-doping, oricum, dacă atât de mulți oameni refuză pur și simplu să accepte rezultatul? Aceasta nu este o problemă strict legată de Simona Halep. Acesta este un subiect recurent atunci când dopajul aduce căderea unui sportiv din grații.

Șocul și dezamăgirea pot fi copleșitoare. Criticile aduse procesului care duce la o suspendare pot părea, de asemenea, valide, în urma unui proces de apel care foarte des se finalizează cu o sentință mai redusă.

Acest lucru poate face ca soluționarea cazurilor de dopaj să nu mai semene cu pedepsirea trișorilor, ci mai degrabă cu o negociere în instanță pentru a reduce o amendă de viteză la o infracțiune mai mică”, a scris publicația menționată.

Publicația susține că reducerea sentințelor face ca soluționarea cazurilor de dopaj să nu mai semene cu pedepsirea trișorilor, ci mai degrabă cu o negociere în instanță pentru a reduce o amendă de viteză la o infracțiune mai mică.

„Dacă ceva pozitiv a ieșit din toate acestea, ar putea fi faptul că adaptarea în 2013 a pașaportului biologic ca modalitate pentru autoritățile antidoping de a monitoriza activitatea metabolică neobișnuită este o unealtă excelentă. Se pare că aceasta a jucat un rol important în stabilirea faptului că Halep avea prea multă substanță interzisă, roxadustat, în corpul ei pentru a susține afirmația că a intrat în sistemul ei prin intermediul suplimentului contaminat pe care îl lua, dar, într-un mod enigmatic, nu l-a raportat”, a scris sursa menționată.

Marea campioană duce un război față de firma care produce suplimentul

Avocatul sportivei, Bogdan Stoica, a făcut noi declarații pentru GSP despre procesul de despăgubiri pe care l-a intentat românca. Potrivit lui, un astfel de proces poate însemna sfârșitul afacerii canadienilor.

Patronii companiei Quantum Nutrition Inc, producătoarea suplimentului de colagen Keto MCT Schinoussa, resping acuzațiile că produsul ar fi fost contaminat. Totodată, ei neagă și că Simona Halep i-ar fi dat în judecată. Cu toate acestea, avocatul sportivei a făcut noi declarații joi, anunțând că intenționează să se confrunte cu compania canadiană în instanță.

Avocatul oferă mai multe informații, printre care și cea potrivit căreia Halep ar fi primit suplimentele direct hotel, înainte de US Open. Directorii Quantum Nutrition spun că decizia ITIA este corectă și oferă ca argumente invocă testele efectuate de laboratorul acreditat WADA. Acestea nu au demonstrat contaminarea produselor canadienilor.

Pe de altă parte, Halep își bazează cazul pe testele desfășurate de Jean-Claude Alvarez, directorul laboratorului de Toxicologie CHU de Garches din Franța.