Burger King afirmă că nu există carne de cal în compoziția burgerilor săi și, pentru a asigura populația de acest lucru, va efectua studii amănunțite de laborator pentru a verifica proveniența materiei prime pe care o folosește la sandvișurile vândute în lanțul de restaurante, anunță Bloomberg Businessweek.
Pentru că burgerii trebuie făcuți din carne de vită, Burger King vrea să elimine suspiciunile și va face verificările atât pentru a vedea dacă materia primă conține carne de cal, cât și porc sau miel. Detaliile testării nu au fost încă stabilite.
Măsura vine ca urmare a scandalului iscat de către Silvercrest Foods, furnizor al Burger King, care se pare că a vândut retailerilor, inclusiv Tesco, produse din carne de vită care conțineau și urme de carne de cal. Marele retailer britanic a declarat, de asemenea, că va face teste de proveniență produselor sale din carne.
Burger King a afirmat că a trimis la un laborator din Germania produse din restaurantele sale, iar rezultatul a ieșit negativ. A decis, de asemenea, să renunțe la produsele furnizate de Silvercrest Foods după ce a aflat că un procent mic din carnea vândută de acest furnizor provenea de la un altul din Polonia, fără certificare. În mod normal, carnea trebuia să aparțină 100% producătorilor britanici și irlandezi.
Ca măsură preventivă, Burger King a decis ca materia primă pentru restaurantele din Marea Britanie, Irlanda și Danemarca să fie adusă de către furnizorii din Italia și Germania.