Scandalul momentului în România! Oamenii sunt revoltați. Ce a făcut Poliția

poliție amenzi poliția

Sursă: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu

O postare de pe rețeaua de socializare a Poliției a atras revolta românilor de pe internet. Zeci de mesaje critice au fost postate de aceștia după decizia autorităților. „Să vă fie rușine”, au scris mulți dintre internauți.

Într-o postare pe Facebook, Poliția Locală din Arad anunță că a confiscat 113 lei de la o persoană care cerșea. Instituția mai transmite că lucrează la combaterea cerșetoriei și îi roagă pe arădeni să nu încurajeze aceste practici pentru că mulți cerșetori sunt apți de muncă și profită de ajutorul primit.

Anunțul Poliției Locale a trezit însă revolta printre oameni, aceștia postând zeci de mesaje critice la adresa autorităților.

„Poliția Locală Arad a identificat în municipiul Arad un tânăr cerşetor, din Felnac, apt de muncă, care avea asupra sa suma de 113 ron, proveniți din cerşit.

Conform propriilor afirmații, tânărul V.A. provine dintr-o familie cu 6 copii. Tatăl său nu lucrează, trăind din alocația copiilor, iar mama sa a decedat anul trecut.

Tânărul a ajuns în Arad, la prânz, cu trenul și a avut nevoie de doar trei ore pentru a obține din cerșit suma de 113 lei care a fost găsită asupra sa. Nu a lucrat niciunde până în prezent şi nu a frecventat şcoala, fiind analfabet.

Poliția Locală Arad lucrează către combaterea fenomenului de cerşetorie în municipiu şi roagă arădenii să nu încurajeze aceste practici!

Apreciem faptul că arădenii sunt oameni generoşi, altruişti şi vor să ajute, însă mulți dintre cei care stau cu mâna întinsă sunt apți de muncă şi profită de ajutorul primit”, arată Poliția Locală pe Facebook.

Postarea celor de la Poliția Locală i-a revoltat pe oamenii

După anunțul postat de Poliția Locală Arad pe pagina lor de socializare, mulți oameni s-au revoltat și nu au fost de acord cu măsura anunțată de polițiști.

„Ce bine ar fi daca ați încerca sa înțelegeți complexitatea fenomenului si nu doar sa prestați niște servicii, fără urmă de onoare sau moralitate. Să priviți cauza și nu doar repercusiunile”.

„Rușine că furați bani de la oamenii cu puține posibilități. Îi mai și umiliți public punându-i pe internet, în loc să le oferiți ajutorul.”

„Cum ați dedus ce sumă era provenită din contravenție și ce sumă era din portofelul contravenientului?”

„Doamne ferește!!!! Mare mafiot…. felicitări!!!”, sunt doar o parte din zecile de mesaje de revoltă scrise în postarea respectivă.

Sursă foto: INQUAM Photos/Sabin Cirstoveanu