Noul număr al revistei Capital a devenit disponibil începând de astăzi pe piață și pe edituradecarte.ro

Declararea falimentului de către compania de asigurare-reasigurare City Insurance anul trecut a reprezentat un adevărat cutremur pentru piața de RCA din România, cu atât mai mult cu cât firma a fost liderul pieții, având peste 3 milioane de clienți doar pe zona RCA și alte sute de mii de creditori.

Imediat după anunțul oficial, asigurările auto au sărit în aer, costul acestora majorându-se de la 60% până la 100%, acestea continuând să crească și astăzi.

Țepele City Insurance și Euroins analizate în noul număr al revistei Capital

Mai mult, în urmă cu doar câteva zile, compania Euroins și-a anunțat și ea falimentul, situație intuită de redacția Capital încă de la declarația președintelui Camerei Deputaților făcută imediat după anunțarea noilor scumpiri RCA care suna  cam așa: „Este posibil să fie un faliment anunțat. Sunt ferm convins că guvernul va interveni, așa cum a mai făcut o dată“.

Înainte de City Insurance și Euroins, alte două cunoscute falimente care au dezechilibrat piața de-a lungul timpului au fost cel al societăților Astra Asigurări și Carpatica Asig, mai înaintea acestora falimentând și EUROASIG, METROPOL, Grup AS, CROMA și vestitul ADAS.

Astfel, articolul din noul număr al revistei Capital analizează pe larg subiectul și atrage atenția asupra schemei care s-a folosit în aceste falimente, asupra prevederilor legii în vigoare, și mai ales cum situațiile ”afacerilor” City Insurance și Euroins se pot repeta oricând!

Caută revista Capital acum la punctele de difuzare a presei și online pe www.edituradecarte.ro

Zgârie-norii prevestesc crizele economice: se construiesc în plin boom economic iar finalizarea lor semnalizează recesiunea

Un alt subiect din noul număr aduce în plin plan indicele zgârie-norilor care prevestește începutul unei recesiuni economice.

Indicele zgârie-norilor este creația analistului imobiliar britanic Andrew Lawrence, care, în 1999, a conceput o teorie conform căreia construcția celor mai înalte clădiri din lume este demarată în ajunul unor crize economice, iar finalizarea lor semnalează declanșarea recesiunii.

De obicei, proiectele ambițioase de tipul zgârie-norilor apar în perioadele de creștere economică ale țărilor gazdă, în care PIB-ul este pe plus, șomajul e scăzut, iar prețurile activelor fixe saltă și ele.

Teoria lui Lawrence spune că, atunci când un proiect de tipul „cea mai înaltă clădire din…” obține finanțarea, de obicei economia respectivei țări este la apogeul evoluției ei din respectivul ciclu. Prin urmare, ceea ce urmează nu poate fi decât o inevitabilă fază de scădere economică, care fie s-a întâmplat, fie survine într-un viitor nu foarte îndepărtat.

Cum se verifică această teorie și care sunt adepții acesteia, aflați din noul număr al revistei Capital, disponibilă punctele de difuzare a presei și online pe www.edituradecarte.ro

Dosar Agricultură: „Cum își asigură România siguranța alimentară” și alte 35 de pagini dedicate sectorului agricol

În noul număr din această lună al revistei Capital ai și un dosar despre Agricultură în care vei găsi articole despre acest segment.

Cum își asigură țara noastră siguranța alimentară, ce șanse are agricultura de precizie în România sau care sunt perspectivele agriculturii globale în 2023. În plus, vei găsi interviuri și opinii ale unor specialiști din domeniu despre care sunt problemele dar și care ar putea fi modalitățile prin care sectorul agricol din țara noastră să fie unul prosper.

Revista Capital este disponibilă acum la punctele de difuzare a presei și online pe www.edituradecarte.ro

Articolele complete le găsești în revista Capital, disponibilă la punctele de difuzare a presei în perioada 24 martie-28 aprilie 2023 și online pe www.edituradecarte.ro

Dacă vrei să primești revista acasă sau la birou, poți opta pentru un abonament pe 3, 6 sau 12 luni, accesând https://www.edituradecarte.ro/categorie-produs/abonamente/capital/