Astfel, conform unor declarații oficiale, Mozilla va împinge EOL-ul (end of life) unei versiuni la mai mult de 6 săptămâni, astfel încât companiile să-și poată face optimizările necesare. Practic, pentru clienții corporate, durata de viață a unei versiuni va fi mai mare, pentru ca versiunile să se poată succeda mai lent.
Mai precis, va exista, pentru companii, o lansare în două trepte, denumită ESR (Extended Support Release), pentru a avea un timp suficient de testare și optimizare a noii versiuni.
"Companiile nu au fost niciodată o piaţă cheie pentru Firefox", declarese, nu demult, Asa Dotzler, director în cadrul Mozilla.
Declaraţia a fost făcută după ce mai mulţi IT manageri din unele companii s-au plâns că noua versiune Firefox 5 a creat anumite probleme de ordin tehnic, pentru că firmele nu pot să ţină pasul cu ritmul de lansare a noilor versiuni Firefox. Ultima versiune a fost lansată la doar 3 luni după Firefox 4.
"Avem aproximativ două milioane de downloaduri pe zi de la useri casnici", spunea Dotzler, arătând că downloadurile companiilor sunt doar o picătură într-un ocean, "fracţiuni de fracţiuni de procent din baza noastră de date".
"Firefox 4 EOL (end of life) este ca o lovitură în stomac. Sunt în poziţia delicată în care să aleg între a lăsa pe calculatoarele companiei un Firefox 4 cu vulnerabilităţi, sau să fac upgrade la Firefox 5", declarase John Walicki, omul care se ocupă de implementarea Firefox pe cele 500.000 de calculatoare ale angajaţilor IBM. Acesta se întreabă însă: "Ce garanţie am eu că Firefox 5 va ajunge la EOL când vor lansa Firefox 6?".
La nici o zi după declaraţia şefului Mozilla, Ari Bixhorn, director la Internet Explorer, a scris pe blogul său un răspuns pentru John Walicki, neoficial dar grăitor: "Noi, cei de la Internet Explorer avem o soluţie pentru clienţii corporatişti, atât cu IE8 cât şi cu IE9. Pentru aceşti clienţi, vom avea suport pentru orice versiune de IE atât timp cât Windows va avea un suport în acest sens".
SURPRIZĂ: De ce renunță lumea la Mozilla Firefox