precipitarea legislativa in domeniul fiscal. Un aport insemnat la acest fenomen l-a avut marcarea profiturilor obtinute de unii actori din piata, in speta investitori pe termen scurt. Revenind la ideea ca evolutiile din piata sunt rezultatul direct al raportului de forte determinate de cerere si oferta, observ cateva aspecte: cererea a fost slabita din cauza retragerii in asteptare a investitorilor pe termen lung. S-a creat astfel un dezechilibru in piata, iar vanzatorii (in special cei cu orizo
precipitarea legislativa in domeniul fiscal. Un aport insemnat la acest fenomen l-a avut marcarea profiturilor obtinute de unii actori din piata, in speta investitori pe termen scurt. Revenind la ideea ca evolutiile din piata sunt rezultatul direct al raportului de forte determinate de cerere si oferta, observ cateva aspecte: cererea a fost slabita din cauza retragerii in asteptare a investitorilor pe termen lung. S-a creat astfel un dezechilibru in piata, iar vanzatorii (in special cei cu orizonturi mici de timp) au actionat dupa principiul enuntat mai sus, realizand vanzari pe o piata, practic, fara cumparatori.
29 martie. Primele semne ca s-a ajuns la sfarsitul corectiei.
30 martie. Avem confirmarea ca trendul are sanse sa se intoarca. Cresteri pentru toti indicii bursieri. Cresteri peste medie au inregistrat titlurile bancilor: BRD +9%, TLV +8.2%. Cumpar actiuni SIF5.
31 martie. A treia zi de cresteri. Din nou evolutie buna pentru banci: BRD +9,3%, TLV +3,7%. Cumpar actiuni SIF5.
1 aprilie. Ultimul raport de analiza al bancii austriece Raiffeisen Centrobank asupra actiunilor celor doua banci (BRD si TLV) considera ca valoarea reala este cu 30-40% mai mica decat pretul actual (din data de 25 martie 2005). Argumentele principale, doi indicatori: PER si valoarea contabila. Apreciez pertinent acest verdict, in cazul unui orizont de timp scurt. Pe termen lung, consider actiunile BRD si TLV dintre cele mai bune investitii, conform teoriei „Investing from a business perspective“ semnata Warren Buffett.