Schimbare de ultim moment la WhatsApp! Ce trebuie să știe utilizatorii aplicației?

În urma sancțiunii respective, WhatsApp a anunţat că face apel împotriva deciziei. Totuși, va rescrie simultan cel puţin o parte a politicilor de intimitate, pentru a evita viitoare alte litigii.

De asemenea, aplicația deținută de Meta a explicat și că modificările pe care le face nu reprezintă decât detalierea operaţiunilor existente şi că acestea nu aduc niciun fel de schimbări în modul în care sunt gestionate datele sau a felului în care utilizatorii folosesc aplicaţia.

Noua politică intră în vigoare imediat în UE

Trebuie menționat că ultimă menţiune este importantă deoarece utilizatorii s-ar teme că Meta încearcă, din nou, ceva la care nu s-ar aștepta. Amintim de situația controversată de la începutul anului, declanşată tot de o schimbare o politicilor WhatsApp, care a făcut ca zeci de milioane de utilizatori să înceapă să folosească Telegram şi Signal.

Totodată, noua politică intră în vigoare imediat în UE, însă nu este necesar un nou acord din partea utilizatorilor.

Ce s-a întâmplat anterior cu WhatsApp?

Cei care foloseau aplicația WhatsApp vineri seara au putut observa că mesajele pe care doreau să le trimită nu se expediau. Mai mult decât atât, cei care folosesc varianta de browser a aplicației au fost deconectați. La încercarea de conectare, aceștia primeau o eroare și mesajul să încerce mai târziu. În același timp, varianta de desktop a rețelei de socializare Facebook s-a încărcat extrem de greu, opțiunea de distribuire a postărilor fiind și ea afectată.

Din fericire pentru utlizatori, aplicația de telefon WhatsApp cât și varianta de browser au picat doar pentru câteva minute. Mai mult, nu este prima dată când WhatsApp pică în ultima vreme. La începutul lunii octombrie a acestui an, Facebook, WhatsApp și Instagram au picat toate trei la nivel mondial. La vremea respectivă, presa americană nota că aceste aplicații nu au picat în oricare altă zi, ci în ziua în care Senatul SUA trebuie să o audieze pe Frances Haugen, cea care a dezvăluit că firma a făcut o serie cercetări detaliate din care reiese că platforma Facebook este utilizată pentru a răspândi limbaj violent și dezinformare.

Totodată, printr-o serie de documente publicate de Wall Street Journal, acesta mai povestea că Facebook a încercat să ascundă dovezile. Amintim faptul că Haugen a făcut publice mii de documente interne ale companiei, pe care le-a trimis autorităților americane și către ziarul the Wall Street Journal.

Pe de altă parte, compania a avut alte explicații. Mai exact, într-o postare pe pagina de Twitter, Facebook anunța că se lucrează pentru ca toate aplicațiile să revină la normal, cerându-le scuze utilizatorilor.