Directorul Muzeului de Artă Cluj-Napoca ar putea deveni rectorul Academiei de Poliție. S-a decis reformarea instituției
Istoricul Lucian Nastasă Kovacs este directorului Muzeului de Artă Cluj-Napoca și consilier, neremunerat, al ministrului Lucian Bode, notează gazetadecluj.ro. În plus, acesta a condus echipa care a făcut proiectul de restructurare. Istoricul a declarat pentru sursa anterior citată că lucrează de mai mult timp la proiectul de reformare al Academiei din cadrul Ministerului de Interne.
”Am decis să nu dau declarații, decât în legătură cu activitățile mele intelectuale, adică cărți sau chestiuni care țin de cultură.. Ministerul Afacerilor Interne are activități cu culturale și educative!
La ședința guvernului de acum câteva săptămâni s-a făcut și un briefing de presă în care s-a menționat numele meu în legătură cu conducerea echipei care a elaborat hotărârea de guvern prin care se reorganizează Academia de Poliție și pentru mine este o realizare. Nimeni nu știe câte zile și nopți le-am pierdut pentru acest proiect”, spune acesta.
”Nimeni nu a făcut nimic”
Istoricul a precizat că se vorbește despre o reorganizare a instituției de foarte mult timp, doar că nimeni nu a făcut nimic. Acesta spune că ministru Bode s-a apucat de reorganizare. El subliniază că dispar multe funcții, dar că documentele trebuie aduse ”în acord cu legea”.
”De ani de zile se vorbește despre reorganizare, dar nimeni nu a făcut nimic. Acum domnul ministru Bode a luat taurul de coarne și face lucrul acesta. Am lucrat și lucrez pe această hotărâre de guvern și urmează celelalte documente care sunt specifice domeniului universitar care trebuiesc .
Știu că am o situație ingrată, pentru că, vă dați seama, dispar multe funcții, sunt orgolii în joc! Dar toate documentele trebuiesc aduse în acord cu legea!
După ce vor termina acest proiect cred că mă voi întoarce la proiectele mele personale. Funcția de rector se ocupă prin concurs!”, a declarat Lucian Nastasă Kovacs, directorul Muzeului de Artă Cluj.
Cum s-a ajuns aici
Reorganizarea pe care ministrul Bode dorește să o facă vizează desființarea celor două școli doctorale care au adus mari prejudicii de imagine instituției prin acuzațiile de plagiat. Lucian Netejoru, șeful Inspecției Judiciare, este suspectat că și-a plagiat lucrarea de doctorat susținută în cadrul Academiei de Poliție.
În acest context, Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor (AMASP) a solicitat minsitrului Educației, Sorin Cîmpeanu să verifice și să declare public dacă șeful Inspecției Judiciare a plagiat sau nu lucrarea de doctorat.
„AMASP solicita public ministrului educatiei, Sorin Cimpeanu, sa efectueze verificarile institutionale necesare si sa expuna public motivul pentru care CNATDCU tergiverseaza complice sa se pronunte daca jud. dr. Lucian Netejoru, seful Inspectiei Judiciare, a plagiat teza sa de doctorat: „Particularitati manageriale in cooperarea politieneasca internationala pentru prevenirea spalarii banilor”, permitandu-i sa beneficieze de sporuri presupus necuvenite pentru studiile doctorale invocate si sa poata solicita, in curand, pensia de serviciu calculata prin raportare si la aceste sume.
Este nepermis ca o suspiciune de o asemenea gravitate privind lipsa de onoarea si integritate sa fie lasata sa planeze atata timp tocmai asupra sefului institutiei chemate sa verifice integritatea magistratilor. Este cu atat mai grav cu cat aceasta suspiciune il face pe dl. jud. dr. Lucian Netejoru vulnerabil in functia ocupata”, a transmis procurorul Alexandra Lacranjan pe pagina eu de Facebook.