Enel România va avea, începând cu data de 4 mai, un nou Country Manager, în persoana lui Claudio Zito, care ocupă în prezent funcţia de Director pentru Planificare şi Control la Divizia Internaţională a grupului Enel.

Zito va prelua toate funcţiile şi responsabilităţile deţinute până la acea dată de către Matteo Codazzi: Country Manager şi Preşedinte al companiilor Enel din România.

Mandatul lui Matteo Codazzi va expira, conform planificării, la data menţionată, moment în care va avea loc şi următoarea Adunare Generală a Acţionarilor (AGA) Enel românia.

Enel este cel mai mare investitor străin în sectorul electricităţii din România. În sectorul de distribuţie a energiei electrice, Enel deţine o cotă de piaţă de aproximativ 30% şi are în portofoliu 2,5 milioane de clienţi.

Compania este cel mai mare furnizor de energie pe piaţa de retail după Electrica, luând în considerare volumele furnizate.

Enel a înregistrat o dezvoltare semnificativă în România, prin achiziţia Muntenia Sud (distribuţie şi furnizare de electricitate în Bucureşti), prin integrarea operaţiunilor companiilor achiziţionate anterior în Banat şi Dobrogea cu cele din Muntenia Sud, precum şi prin iniţierea unor proiecte în sectorul de generare, în domeniul energiei nucleare, al cărbunelui curat şi al energiei eoliene.