Procesoarele care nu au suport pentru instrucțiunea POPCNT nu mai sunt compatibile cu Windows 11
Această informație a fost furnizată de Bob Pony pe X, în urma unor rapoarte anterioare, din februarie, în care susținea că procesoarele care nu au suport pentru instrucțiunea POPCNT nu mai sunt compatibile cu Windows 11.
Cerința actualizată este, în esență, aceeași, cu excepția faptului că acestea acum folosește întregul set de instrucțiuni SSE 4.2 în loc de instrucțiunea POPCNT din cadrul acestuia, așa cum era necesar anterior, potrivit Digitaltrends.
Aceste modificări depășesc criteriile inițiale pentru a fi eligibile la instalarea sau actualizarea la Windows 11, care includea Secure Boot, suport TPM și un procesor Intel Kaby Lake sau mai nou. În mod special, cerințele POPCNT și SSE 4.2 vor fi exclusive pentru 24H2 și se așteaptă să se extindă și la iterațiile ulterioare ale Windows 11.
Deși această mișcare are, probabil, ca scop, eficientizarea performanței și asigurarea compatibilității cu arhitecturi hardware mai noi, Microsoft a făcut, de fapt, situația mai dificilă pentru utilizatorii care doresc să ruleze cea mai recentă versiune Windows 11.
Lista de compatibilitate hardware a Windows 11 exclude procesoarele mai vechi
Este important de reținut că lista de compatibilitate hardware a Windows 11 exclude procesoarele mai vechi, ceea ce înseamnă că oricine are hardware compatibil nu ar trebui să fie afectat de cerințele stricte.
Cu toate acestea, utilizatorii cu hardware vechi și expertiză limitată pentru a verifica hardware-ul necesar pot întâmpina unele probleme.
Având în vedere că Windows 11 24H2 va fi lansat mai târziu, în această toamnă, este de așteptat ca inteligența artificială să fie pariul cel mare pentru Microsoft. Cu Intel, AMD și chiar Qualcomm aducând noi cipuri cu unități de procesare neuronale (NPU) integrate, Copilot Windows 11 24H2 ar trebui să aducă îmbunătățirile necesare.
Noi funcții de gaming, cum ar fi „Super Resolution”
În plus, ne putem aștepta la noi funcții de gaming, cum ar fi „Super Resolution”, care poate folosi inteligența artificială pentru a îmbunătăți calitatea graficii în jocuri, suport pentru claritatea vocii, un mod de economisire a energiei și diverse alte modificări de design.
De asemenea, este posibil ca Microsoft să rezolve și o problemă privind modul în care se fac actualizările în viitoarea versiune Windows 11 24H2, dar este încă prea devreme să ne luăm adio de la restart-urile inoportune.
După cum s-a observat în cea mai recentă versiune Windows 11 Insider Preview Build 26058, Microsoft testează „hot patching” pentru unele actualizări Windows 11. Hot patching se referă la o metodă dinamică de actualizare care, de multe ori, nu modifică versiunea software-ului și este posibil să nu necesite nici măcar o repornire.
În contextul Windows 11, este destul de simplu – Windows va instala actualizarea și nu va trebui să vă reporniți sistemul.