Ministrul Dezvoltării a dezvăluit recent că mai multe localități din România vor fi conectate la rețeaua de gaze. Potrivit informațiilor oferite de Adrian Veștea, au fost semnate 900 de contracte, ceea ce înseamnă că românii care au casă la curte în mai multe zone ale țării vor beneficia de racordarea la rețelele de gaz.
Adrian Veștea spune că au fost semnate sute de contracte pentru conectarea la rețeaua de gaze. Potrivit informațiilor oferite de Ministrul Dezvoltării, se lucrează la multe proiecte importante pentru România, precum cele de la administrația publică.
Au fost semnate sute de contracte pentru conectarea la rețeaua de gaze
În schimb, ministrul a subliniat că cea mai mare provocare este atragerea de bani din PNRR. O altă provocare este îndeplinirea tuturor jaloanelor, astfel încât fiecare cerere să primească banii.
„Sunt foarte multe proiecte pentru România, dar cred că cele mai importante sunt cele ale administrației publice.
Cea mai mare provocare este de a trage banii din PNRR, de a îndeplini toate jaloanele așa încât fiecare cerere să primească banii și de a implementa proiectele. Nu poți dezvolta alte programe dacă nu ai predictibilitate”, a declarat Adrian Veștea la Realitatea.
El a fost întrebat și când va crește procentul localităților conectate la gaze. Potrivit ministrului, au fost semnate 900 de contracte. Doar în mandatul lui au fost emise 41 de ordine de ministru, spune Adrian Veștea.
„Avem 900 de contracte semnate, am emis 41 de ordine de ministru în mandatul meu”, a mai spus Adrian Veștea.
Peste 200 de gospodării din Verneşti vor fi branşate la reţea
Peste 200 de gospodării din Verneşti vor fi branşate la reţea. Despre acest lucru a vorbit edilul comunei, Daniel Năstase. El spunea că sunt deschise lucrările în trei şantiere, pentru extinderi la reţeaua de gaze naturale.
Astfel, peste 200 de gospodării vor putea fi branşate la sistemul de distribuţie, cel târziu din toamna acestui an.
Locuitorii satelor Mierea, Cârlomăneşti şi Nişcov ar putea beneficia în curând de îmbunătăţirea condiţiilor din viaţa. Totodată, şantierele din Mierea şi Nişcov vor avea o acoperire mai mare.
În ceea ce priveşte dificultatea execuţiilor în teren, în satul Cârlomăneşti şi în anumite zone în Mierea ar putea fi înregistrate disfuncţionalităţi în ce priveşte asigurarea ritmului lucrărilor.
„Dacă lucrurile se vor desfăşura aşa cum sunt programate. Gospodăriile din satele Nişcov şi Cârlomăneşti ar putea fi racordate la sistem chiar în toamna acestui an.
De asemenea, acest proiect va include şi satul Cândeşti, dar în acea locaţie şantierul va fi deschis anul viitor”, a explicat primarul comunei Verneşti, Daniel Năstase.