Schimbare pentru ChatGPT. Ce vor putea face utilizatorii Inteligenței Artificiale

ChatGPT, inteligenta artificiala, OpenAI

SURSA FOTO: Pexels

OpenAI a implementat, începând de luni, o nouă politică care vine în ajutorul utilizatorilor săi. Toată lumea va putea să acceseze chatbot-ul său, ChatGPT, fără a fi necesar să facă un pas care până acum era cerut în mod obligatoriu. Despre ce e vorba?

OpenAI a început să permită utilizatorilor accesul la chatbot-ul său ChatGPT fără a fi necesară înregistrarea în serviciu.

Această informație a fost făcută publică printr-un anunț al startup-ului susținut de Microsoft și citat de Reuters.

ChatGPT, care a fost la originea boom-ului GenAI la sfârșitul anului 2022, poate imita conversația umană. El poate îndeplini diverse sarcini. Printre funcții se află crearea de rezumate pentru texte lungi, scrierea de poezii și chiar generarea de idei pentru petreceri tematice.

OpenAI dă liber la folosirea inteligenței artificiale

Startup-ul a declarat că va lansa treptat această funcție pentru a face inteligența artificială accesibilă oricui este curios despre capacitățile sale.

Începând cu luna mai 2023, acest serviciu extrem de popular a înregistrat cea mai rapidă creștere a bazei de utilizatori. El a stabilit un record pentru trafic. Ulterior, și-a încetinit ritmul de creștere, atingând un vârf de 1,8 miliarde de vizite web, conform datelor furnizate de compania de analiză Similarweb.

OpenAI/SURSA FOTO: Dreamstime

Măsuri de securitate suplimentare pentru conținutul accesat de utilizatori

OpenAI a anunțat că a implementat măsuri de securitate suplimentare pentru conținutul accesat de utilizatorii care folosesc ChatGPT fără a fi înregistrați. Este vorba inclusiv de blocarea anumitor solicitări și generări într-o gamă mai largă de categorii. Cu toate acestea, nu a specificat care sunt aceste categorii.

Pe lângă varianta gratuită a ChatGPT, care nu permite accesul direct la internet, OpenAI oferă și versiuni plătite. Ele sunt destinate atât persoanelor fizice, cât și echipelor și întreprinderilor.

Elon Musk a intentat un proces împotriva OpenAI

Compania a afirmat că poate utiliza conținutul furnizat de utilizatori în vederea îmbunătățirii modelelor sale de limbaj extinse. Cu toate acestea, a menționat că utilizatorii au posibilitatea să dezactiveze această funcție.

Această decizie vine aproximativ o lună după ce antreprenorul miliardar Elon Musk a intentat un proces împotriva OpenAI și a CEO-ului său, Sam Altman. Elon Musk a susținut că aceștia au abandonat misiunea inițială a startup-ului de a dezvolta inteligența artificială în beneficiul umanității și nu în scopuri de profit.

Instrumentul de inteligență artificială s-a transformat rapid în cea mai rapidă aplicație pentru consumatori din istorie. OpenAI a generat lansarea rapidă a chatboturilor concurente de către companii precum Google, parte a grupului Alphabet, și Microsoft.