Revolut implementează plățile instant, contribuind la extinderea serviciului în România

Revolut s-a alăturat, săptămâna trecută, rețelei de Plăți Instant din țară. Creșterea numărului de utilizatori și extinderea băncilor care oferă acest serviciu arată că Plățile Instant sunt din ce în ce mai populare și importante pe piața financiară. Acest serviciu a fost creat de TRANSFOND, care administrează plățile interbancare automate, împreună cu băncile comerciale, Asociația Română a Băncilor și Banca Națională a României.

Serviciul Plăți Instant funcționează non-stop, 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână, și permite transferuri de bani imediat între conturile clienților, fie că sunt la aceeași bancă sau la bănci diferite. Atât persoanele fizice, cât și firmele pot folosi acest serviciu, care garantează siguranța tranzacțiilor din punct de vedere cibernetic și operațional. Transferurile se fac în cel mult 10 secunde, oferind o metodă rapidă și sigură de a efectua plăți. Intrarea Revolut în sistemul Plăți Instant arată cât de eficient și simplu este acest serviciu și reflectă evoluția avansată a pieței de plăți din România, care este acum aliniată la standardele europene și globale.

De când a fost lansat serviciul în 2019, cu 4 bănci participante (CEC Bank, Banca Transilvania, Libra Internet Bank și BCR), și până acum, când sunt deja 18 instituții financiare, inclusiv Revolut, media disponibilității acestui serviciu a fost de peste 99,9% pe an. Plățile Instant permit transferuri de până la 50.000 de lei pe tranzacție.

Serviciul Plăți Instant oferă multe avantaje atât pentru utilizatorii individuali, cât și pentru companii

Serviciul Plăți Instant oferă multe avantaje atât pentru utilizatorii individuali, cât și pentru companii. Pentru consumatori, acesta permite plăți rapide pentru cumpărături online sau la magazine, fără a fi nevoie de un card bancar. Poți trimite bani imediat către prieteni, familie, furnizori sau alte persoane, fără să aștepți mult timp. Pentru afaceri, indiferent de mărimea lor, Plățile Instant sunt o soluție importantă pentru plăți urgente, asigurând continuitatea activității fără întârzieri în confirmarea sau încasarea banilor. În plus, companiile pot gestiona mai bine fluxul de bani și pot desfășura activități neîntrerupte, deoarece serviciul este disponibil non-stop, 24/7.

De asemenea, comercianții care aleg să integreze acest serviciu în afacerea lor vor încasarea rapidă a banilor și pot crea programe de fidelizare sau campanii promoționale pentru a încuraja clienții să folosească plățile instant. Acestea ajută la creșterea satisfacției clienților și la promovarea produselor sau serviciilor comercianților.

„Acesta este un pas important în misiunea noastră de a deveni și mai relevanți pe piața locală și de a face lucrurile și mai simple pentru clienții noștri. Utilizatorii români au realizat, în medie, 125 de milioane de tranzacții pe lună anul acesta, o dovadă a ratei de adopție ridicate de care ne bucurăm pe piața locală.

Suntem încântați că acum vom adăuga și plățile instant, continuând să ne extindem portofoliul de metode de plată realizate într-un mediu sigur. Integrând sistemul de plăți instant TRANSFOND, Revolut contribuie la dezvoltarea economiei cashless în țara noastră, o misiune care a debutat acum 6 ani, cu ambiția de a revoluționa piața de banking locală.

Obiectivul nostru este acela de a-i ajuta pe clienți să obțină și mai mult de la banii lor, de a le oferi și mai mult control asupra propriilor fonduri financiare. Indiferent că folosesc Revolut pentru a face plăți, economii sau investiții, aplicația noastră le oferă un ecosistem pentru centralizarea și optimizarea deciziilor financiare”, a declarat Gabriela Simion, director general Revolut Bank UAB Sucursala România.

Gabriela Simion (SURSA FOTO: Revolut)

„Revolut se alătură ecosistemului Plăți Instant care oferă consumatorilor și companiilor din România o experiență digitală modernă și adaptată cerințelor actuale. Anterior aderării Revolut am înregistrat participarea în sistemul Plăți Instant a unui număr semnificativ de instituții financiare, care împreună acoperă aproximativ 90% din volumul total al plăților interbancare de retail.

Această adopție largă reflectă angajamentul pieței financiar-bancare față de perfecționarea serviciilor de plată, exprimând totodată deschiderea instituțiilor către dezvoltarea de noi servicii cu valoare adăugată, bazate pe Plăți Instant, de tipul plăților care folosesc scanarea de cod QR, deep link, NFC (contactless) sau utilizează numărul de mobil. Aceste servicii oferă o interacțiune de plată (inițiere și execuție) rapidă și plăcută astfel încât să fie integrate cu ușurință în comportamentul financiar al consumatorilor”, a explicat Sabin Carantină, Director General TRANSFOND.

Despre Revolut

Revolut este o companie financiară globală care ajută clienții să își gestioneze mai bine banii. A fost lansată în 2015 în Marea Britanie, oferind servicii de transfer de bani și schimb valutar. În prezent, mai mult de 50 de milioane de oameni din întreaga lume folosesc Revolut pentru a efectua milioane de tranzacții în fiecare lună.

În Spațiul Economic European, serviciile bancare Revolut sunt oferite de Revolut Bank UAB, o bancă din Lituania, care este reglementată de Banca Centrală Europeană și de Banca Lituaniei. Serviciile sunt disponibile pentru persoanele de peste 18 ani și pot include taxe, condiții și termeni de utilizare. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial: Revolut. Dacă vrei să afli mai multe despre care entitate oferă fiecare produs, poți consulta site-ul sau ne poți contacta direct în aplicație.

Despre TRANSFOND

TRANSFOND este compania care administrează și operează Casa de Compensare Automată pentru plățile interbancare comerciale. Principala activitate a TRANSFOND este să ofere servicii de plăți interbancare pentru bănci, atât pentru tranzacții interne, cât și pentru cele internaționale, în moneda locală și în euro.

În octombrie 2024, TRANSFOND a lansat RoPay, primul serviciu național de plăți instantane cu telefonul mobil, care permite transferuri directe între conturi bancare folosind tehnologii moderne, cum ar fi scanarea codurilor QR, NFC (plăți contactless), sau chiar numărul de telefon ca înlocuitor pentru IBAN. Pentru mai multe informații, vizitează RoPay, TRANSFOND, Plăți Instant sau AliasPay.