Revolut își consolidează poziția pe piața bancară din România

Banca digitală Revolut continuă să câștige teren în România, atrăgând un număr tot mai mare de utilizatori datorită comisioanelor reduse și serviciilor diversificate. Această expansiune reprezintă o provocare semnificativă pentru băncile tradiționale din România, precum Banca Transilvania, ING, BRD, BCR, CEC Bank și Raiffeisen Bank.

Un procent semnificativ dintre clienți sunt persoane care dețin conturi și la alte bănci tradiționale. Cu toate acestea, datorită facilităților oferite de aplicația bancară, mulți dintre aceștia folosesc simultan serviciile băncii digitale pentru avantajele suplimentare.

Printre cele mai apreciate servicii se numără:

  • Accesarea creditelor fără vizite la bancă: Utilizatorii pot accesa credite direct din aplicație, simplificând procesul de împrumut și eliminând necesitatea deplasării la un ghișeu.
  • Serviciile Plăți Instant: Transferurile rapide între conturi bancare Revolut și acum și către alte bănci din România.

Plăți Instant pentru toți utilizatorii

O veste importantă venită chiar pe final de 2024 a fost extinderea serviciului Plăți Instant. Dacă până acum acest serviciu era limitat la transferurile între conturi Revolut, utilizatorii pot acum trimite bani către conturi din alte bănci, iar fondurile vor ajunge instantaneu.

Revolut
SURSA FOTO: Facebook, Revolut

Această integrare a fost posibilă prin alăturarea la rețeaua Transfond, utilizată pentru plățile instant din România.

Gabriela Simion, director general Revolut Bank UAB Sucursala România, a declarat că această schimbare reprezintă un pas major pentru consolidarea relevanței Revolut pe piața locală.

Ea a subliniat că utilizatorii români au realizat, în medie, 125 de milioane de tranzacții lunar, un indicator al nivelului ridicat de adopție a serviciilor oferite de banca digitală.

Dezvoltarea economiei cashless

În România, Revolut urmărește să contribuie la dezvoltarea unei economii cashless (fără numerar) și să faciliteze gestionarea eficientă a resurselor financiare pentru utilizatori. Aplicația oferă un ecosistem care centralizează și optimizează deciziile financiare, fie că este vorba de plăți, economii sau investiții.

„Obiectivul nostru este acela de a-i ajuta pe clienți să obțină și mai mult de la banii lor, de a le oferi și mai mult control asupra propriilor fonduri financiare.

Indiferent că folosesc Revolut pentru a face plăți, economii sau investiții, aplicația noastră le oferă un ecosistem pentru centralizarea și optimizarea deciziilor financiare”, a precizat Gabriela Simion.