Impactul economic asupra momentului ieșirii la pensie este în afara controlului nostru. Cu toate acestea, putem face ceva pentru a planifica prezentul și a ne face mai ușor viitorul. Rămânând activi, găsind modalități de a contribui la ceilalți, hrănind relațiile, putem crea obiceiuri de fericire și împlinire care să dureze până la pensie.
Iată 4 trucuri simple pentru a fi fericit la pensie, conform experților YourTango.
Creați relații de calitate
Cel mai important lucru pe care îl puteți face la pensie este să susțineți și să creați relații de calitate.
Cel mai puternic predictor al morții timpurii este singurătatea. Acest lucru poate fi prevenit prin menținerea unor relații sociale de calitate. Cercetările arată că cuplurile căsătorite tind să trăiască mai mult decât cele necăsătorite. Chiar și fără căsătorie, legătura poate prelungi viața și fericirea.
Desigur, ajută și exercițiile zilnice, alimentația bună, somnul adecvat și meditația. O atitudine pozitivă și renunțarea la negativitate sunt, de asemenea, esențiale.
Fiți utili celor din jur
Fericirea depinde adesea de un principiu simplu: acela de a te face util. Înseamnă să găsești modalități de a contribui la lumea din jurul tău, fie că este vorba de acte de bunătate, de a-ți împărtăși talentele sau de a da o mână de ajutor.
Încercați să vă faceți utili, cu orice lucru, cât de mic, oamenilor din comunitatea voastră. Apoi, puteți avea grijă de nepoți sau vă puteți îngriji de grădina unui alt prieten pensionar. Puneți-vă cât mai mult în slujba celor care au nevoie de un sfat sau de ajutor în gospodărie. Veți simți o mare satisfacție și veți dori să faceți asta cât mai des.
Găsiți-vă împlinirea
Nu renunțați la ceea ce vă aduce bucurie și împlinire acum, în prezent. Renunțați la ceea ce nu are legătură cu scopul vostru în viață, cu modul de a vă simți împliniți și a vă bucura de fiecare an al ieșirii la pensie.
Fă-ți planuri pentru viitor
Oamenii care nu își fac planuri concrete despre cum să trăiască după pensionare tind să devină depresivi. Le este dor de slujbă și de prietenii de la serviciu și chiar devin nostalgici în absența unor lucruri care nu le plăceau când erau în câmpul muncii.
Fă-ți planuri, fie că vrei să faci ceva ce nu ai avut niciodată timp, să începi să planifici activități, hobby-uri sau tot felul de activități, pentru a te simți ocupat. Rămâi cât mai activ posibil! Vei alunga depresia și vei fi mai sănătos la trup și la minte.
Impactul economic asupra momentului ieșirii la pensie este în afara controlului nostru. Cu toate acestea, putem face ceva pentru a planifica prezentul și a ne face mai ușor viitorul. Rămânând activi, găsind modalități de a contribui la binele celorlalți, cultivând relații și petrecând timp pentru a ne îngriji pe noi înșine, ne putem crea obiceiuri fericite și plăcute care să dureze până la pensie.