Potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Mihai-Radu Şaptefraţi şi Nicolae Rotileanu îi vor înlocui privizoriou în CA, până la desemnarea de către AGA, pe administratorii Adrian-Cătălin Bulboacă şi Karoly Borbely, în urma demisiei celor doi.
Karoly Borbely a demisionat marţi din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Oltchim Râmnicu Vâlcea, invocând motive personale.
Capital a scris în urmă cu două zile că Oltchim va intra în administrare specială, un proces menit să pregătească privatizarea combinatului, după ce anterior circulase varianta intrării în insolvență a companiei.
„Nu avem nicio hârtie oficială însă există o astfel de intenţie la nivelul Oficiului pentru privatizare şi al Ministerului economiei”, spunea Mihai Diculoiu, liderul sindicatului liber Oltchim.
De altfel, sindicatul a emis şi un comunicat prin care anunţă o mişcare de protest la adresa intenţiei de a declara combinatul în insolvenţă. Săptămâna viitoare, 200 de sindicalişti de la Oltchim se vor deplasa la Bucureşti şi vor picheta pe perioada a trei zile sediile Ministerului economiei şi ale PNL şi PSD.
Combinatul Oltchim a fost nominalizat pentru anul 2012 pe lista FMI printre societăţile care vor intra în programul de privatizare. La sfârşitul lunii aprilie, Comisia Europeană a aprobat conversia creanţelor pe care le avea Oltchimul la AVAS în acţiuni iar pe 31 mai combinatul urma să fie privatizat.

Din cauza faptului că această conversie nu s-a făcut în timp util privatizarea combinatului a fost amânată pentru luna septembrie a acestui an.