Persoanele care stau cu chirie în Germania au parte de vești proaste. Urmează să fie implementate mai multe schimbări în acest an, fiind vizate costurile mărite pentru energie, chiriile mai mari și noile contracte.

Vești proaste pentru cei care cu chirie

Modificările pot fi influențate de influențate de legislația și regulamentele locale. Trebuie menționat că acestea pot varia în funcție de fiecare land federal. Din această lună, cota TVA la energia casnică crește din nou la 19%.

Anterior, aceasta a fost micșorată la 7% de guvernul federal pentru a reduce creșterea prețurilor ca urmare a războiului din Ucraina.

La rândul lor, taxele de utilizare a rețelei de energie electrică sunt în creștere. Această majorare a rezultat într-o creștere a costurilor la energie electrică ale consumatorilor finali.

De asemenea, prețul CO₂ la combustibilii fosili crește de la 30 la 45 de euro pe tonă de CO2. Din acest motiv, încălzirea cu petrol și gaz devine mai scumpă.

Autoritățile germane au luat mai multe decizii care au rezultat în creșterea prețurilor

Totuși, autoritățile germane au luat mai multe decizii care au rezultat în creșterea prețurilor. De exemplu, ofensiva privind construcțiile noi stagnează din cauza lipsei de personal, a clădirilor noi scumpe și a ratelor dobânzilor ipotecare crescute.

Simultan, populația din Germania crește. În acest context, spațiul de locuit va rămâne limitat în multe zone în 2024. În opinia multor experți, este probabil ca acest lucru să crească și mai multe chiriile.

O altă decizie arată că centralele de balcon, niște sisteme solare mai mici, vor fi considerate măsuri privilegiate în viitor. Astfel, asociațiile de proprietari și proprietarii nu mai pot interzice chiriașilor să le instaleze.

Chiriașii vor fi forțați să semneze propriile contracte de cablu

Este prevăzută și o creștere a limitei centralei de balcon de la 600 la 800 de wați. Chiriașii trebuie doar să raporteze dispozitivele operatorului de rețea.

Potrivit unei alte decizii, proprietarii nu vor mai putea transfera taxele de televiziune prin cablu la costurile de operare de la 1 iulie. Din acest motiv, este posibil ca majoritatea proprietarilor să își rezilieze contractele de cablu.

Chiriașii sunt forțați astfel să semneze propriile contracte sau să renunțe la oferta prin cablu.