Schimbare uriașă în Germania! Decizia care se pregătește chiar acum la Berlin

Sursă: Dreamstime

Autoritățile de la Berlin pregătesc o reformă cu privire la obținerea cetățeniei germane cu scopul de a simplifica procedura de obținere a acesteia. În prezent, mulţi cetățeni străini nu solicită cetăţenia germană deoarece sunt obligaţi să renunţe la cetăţenia de origine.

Autoritățile germane au anunțat că pregătesc o reformă a legislaţiei cu privire la naţionalitate cu scopul de a simplifica procedura de obținere a cetăţeniei germane, a afirmat, vineri, 25 noiembrie, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne din Germania, a relatat AFP.

Mulți străini evită să solicite cetăţenia germană deoarece sunt obligaţi să renunţe la cetăţenia lor de origine

Procesul de încetățenire urmează să fie posibilă după o perioadă de cinci ani de şedere în Germania, comparativ cu termenul de opt ani, care figurează ca o condiție obligatorie în prezent, a adăugat oficialul german. Dacă un străin este deosebit de bine integrat pe teritoriul Germaniei, în mod special datorită performanţei sale la şcoală sau la locul de muncă, atunci perioada ar putea fi redusă chiar la trei ani.

Naturalizarea părinţilor generaţiei de lucrători imigranţi care au ajuns în Germania în jururl anilor 1970 urmează să fie facilitată din motiv că „integrarea lor nu a fost încurajată timp de mulţi ani.”, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

Mai mult decât atât, posibilităţile de a deține cetăţenia germană pe lângă altă cetăţenii ar trebui extinse la mai multe ţări. La momentul de față, mulţi străini nu solicită cetăţenia germană deoarece sunt obligaţi să renunţe la cetăţenia lor de origine.

Germania va plafona prețul la electricitate pentru consumatorii casnici și industriali din februarie 2023

Berlinul a anunțat că va introduce o plafonare a preţului la energie electrică pentru consumatorii casnici şi consumatorii industriali. Decizia face parte din pachetul de măsuri menite să ajute cea mai mare economie europeană să facă faţă crizei energetice care a lovit întreg continentul după ce țările membre UE au redus considerabil volumul de gaze din Rusia, se arată într-un proiect de document consultat de Reuters.

Așadar, în ceea ce privește prețul plafonat pentru consumatorii industriali, acesta va fi limitat la 13 eurocenţi per kWh şi se va aplica pentru 70% din consumul de anul trecut, în timp ce pentru consumatorii casnici, preţul va fi plafonat la 40 eurocenţi per kWh, pentru 80% din consumul de bază, se mai arată în document.

Diferenţa între preţul de piaţă care ar trebui plătit şi plafonarea, care ar urma să intre în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2023, urmează să fie direct compensată de furnizori printr-o reducere lunară.