Producătorul francez de medicamente Sanofi-Aventis a anunţat numirea, începând cu 1 octombrie, a unui nou director de resurse umane cât şi a primului lider de responsabilitate socială corporativă.

Astfel, Roberto Pucci a preluat poziţia de Vice Preşedinte Senior pe departamentul de HR. Acesta va raporta direct CEO-ului companiei, Christopher A. Viehbacher, şi va face parte din Comitetul Executiv şi din cel de Management.

Roberto Pucci  este absolvent al facultăţii de drep în cadrul Universităţii Lausanne, din Elvetia. El şi-a început cariera în anul 1985 în cadrul Coopers & Lybrand, apoi a ocupat mai multe poziţii în cadrul companiilor Hewlett-Packard,  Agilent Technologies, Case New Holland şi Fiat.

Poziţia de Vice Preşedinte Senior în cadrul departamentului CSR este ocupată de Gilles Lhernould. Până la 1 octombrie acesta va ocupa funcţia predată lui Pucci, aceea de Vice Preşedinte Senior, Resurse Umane.

Gilles Lhernould este licenţiat în farmacie şi are un mastera în domeniul farmaciei industriale. Şi-a început cariera la Laboratories Bruneau, apoi a migrat în  cadrul Sanofi  Aici a ocupat apoi mai multe poziţii.

Grupul farmaceutic francez Sanofi-Aventis se află şi pe piaţa locală, fiind acţionarul majoritar al Zentiva România (SCD), fosta Sicomed Bucureşti.