Legea Pensiilor a fost adoptată de Senat și a fost trimisă la Camera Deputaților care vor da votul final. Senatorii nu au trimis legea la deputați în forma ințială ci au adăugat câteva amendamente.
Unul dintre acestea prevede: „în sistemul public de pensii este considerată perioadă asimilată cea în care asiguratul a beneficiat, începând cu 1 ianuarie 2006, de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau în cazul copilului cu handicap de până la 7 ani“. În varianta inițiată de Guvern era vorba despre copii cu handicap de până la 3 ani.
A fost modificat și articolul referitor la pensia de urmaș, în locul sintagmei „pensionatul urmaș” fiind acum „copilul beneficiar al pensiei de urmaș“: “În sistemul public de pensii plata indemnizației/pensiei pentru însoțitor se suspendă începând cu luna următoare celei în care a intervenit una dintre următoarele cazuri: copilul beneficiar al pensiei de urmaș, prevăzut la art. 75 lit a), care a împlinit vârsta de 16 ani și nu face dovada continuării studiilor“.
Alte prevederi:-vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbați şi de 63 de ani pentru femei;
-stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbați;
-stagiul complet de cotizare, care cuprinde şi perioadele asimilate, este de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbați.