ANIS are un nou director începând cu data de 18 iunie 2020. Acesta este Mihai Matei, CEO Essensys Software, care îl va înlocui pe Teodor Blidăruş, potrivit unui comunicat al Asociaţiei.
Printre principalele sale obiective în noua funcţie se numără dezvoltarea ANIS, atât din punct de vedere al impactului proiectelor derulate de Asociaţie, cât şi raportat la numărul membrilor, precum şi consolidarea relaţiilor cu factorii politici şi sociali care vizează proiecte din sfera comună.
Cine este Mihai Matei
Cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniul IT, Mihai Matei este absolvent al Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu” şi al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti. În anul 2005 acesta a fondat compania Essensys Software, jucător de top pe piaţa de software şi servicii IT. Membru activ în Asociaţie încă de la aderare, Mihai Matei este principalul autor al primului ghid de achiziţii software pentru instituţiile publice din România şi o voce proeminentă a industriei de profil din ţară. El reprezintă ANIS în consiliul director al Confederaţiei Patronale Concordia, iar înainte de a ocupa poziţia de preşedinte al Asociaţiei, Mihai Matei a fost vicepreşedinte al ANIS.
„Este o onoare să ocup funcţia de preşedinte al ANIS, organizaţie patronală reprezentativă a industriei de software şi servicii, cu o tradiţie de peste 22 ani în România. Alături de colegii din consiliul director şi din echipa executivă, vrem să continuăm tradiţia ANIS şi să dezvoltăm în continuare Asociaţia. În privinţa planurilor de viitor, cred că în perioada următoare, România are o oportunitate unică de a începe o reală transformare digitală la nivelul serviciilor şi instituţiilor publice. Promovarea ideilor şi proiectelor noastre privind digitalizarea şi modernizarea serviciilor publice va fi o prioritate în mandatul meu, alături de atragerea de noi membri în cadrul ANIS. O altă prioritate a mandatului meu va fi consolidarea şi dezvoltarea relaţiei bune pe care o avem cu Confederaţia Patronală Concordia”, a declarat Mihai Matei.
În cadrul noului consiliu director al ANIS poziţia de vicepreşedinte este deţinută de Alexandru Lăpuşan, CEO & Founding Partner Zitec, iar membrii consiliului director sunt: Cătălina Dodu – Country Manager, Atos IT Solutions and Services, Bogdan Florea – CEO, Connections Consult, Daniel Ilinca – CEO, Softbinator Technologies, Ion Moldoveanu – Vice Presedinte, Technology Management, Deutsche Bank, Radu Postolache – General Manager, Qualysoft Information Technology, Oleg Roibu – Legal & Public Policy Director, eMAG şi Daniel Rusen – Director Marketing & Operaţiuni, Microsoft România.
Ce este ANIS
Cu peste 22 de ani de activitate pe piaţa locală, ANIS reprezintă cu succes interesele companiilor de IT la nivel politic şi social şi contribuie, totodată, la identificarea problemelor întâmpinate de această industrie pe plan local, respectiv implementarea de soluţii eficiente în acest sens. Acţiunile Asociaţiei au avut, de-a lungul timpului, un aport semnificativ în creşterea pieţei interne de IT şi în promovarea României ca destinaţie de outsourcing cu valoare adăugată mare.
ANIS are 22 ani de activitate în România. Înfiinţată în anul 1998, ANIS reprezintă interesele companiilor IT româneşti şi sprijină dezvoltarea industriei locale de software şi servicii, creşterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât şi a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.
Peste 130 de membri. În cadrul ANIS sunt reunite atât companii mici, cât şi multinaţionale, firme cu capital românesc sau străin, cu sedii în toate marile centre IT din ţară, ceea ce asigură asociaţiei reprezentativitate la nivel naţional. Cu peste 38.000 de angajaţi, membrii ANIS generează un număr semnificativ de locuri de muncă înalt calificată în societate.
Cifra de afaceri se ridică la peste 2,5 miliarde de euro, iar veniturile anuale cumulate ale membrilor plasează ANIS în zona actorilor cheie în ceea ce priveşte amprenta economică pe plan local.