Italia a informat că va reduce la patru luni administrarea dozei de ser anti-COVID-19 „booster”, iar certificatul verde fără „booster” va fi valabil doar șase luni.
Începe administrarea vaccinurilor „booster” în Italia
Din 10 ianuarie 2022, în Italia va începe administrarea dozelor de ser „booster” (supra-rapel) de vaccin anti-COVID-19. Cetățenii vor fi vaccinați cu „booster” după patru luni de la încheierea schemei formată din două vaccinuri anti-COVID-19 sau dintr-un vaccin unic, precum Johnson&Johnson.
În prezent, termenul de injectarea a dozei „booster” este de şase luni, dar schimbarea a fost impusă pentru a încerca diminuarea răspândirea noii tulpini Omicron, conform EFE.
Ce se întâmplă cu certificatul verde din Italia
De asemenea, începând cu februarie 2022, certificatul verde oferit persoanelor vaccinate cu două doze de ser anti-COVID-19 (obligatoriu în Italia pentru numeroase activităţi) va avea o valabilitate de doar şase luni, fiind astfel nevoie de administrarea dozei booster după.
Italia, momente de coșmar din cauza coronavirusului
În prezent, situaţia epidemiologică se agravează treptat pe teritoriul italian, iar presiunea spitalelor se înrăutățește odată cu creșterea numărului pacienţilor infectați cu Sars-Cov-2.
Momentan, populația italiană se confruntă cu un nou val epidemic, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 24.883 de noi persoane îmbolnăvite de COVID-19.
Comisia Europeană a decis limitarea valabilității certificatului de vaccinare COVID-19
Marți, Comisia Europeană a anunțat oficial limitarea la nouă luni a valabilităţii certificatului verde pentru călătoriile intra-europene pentru a încuraja oamenii să se injecteze și cu doza a treia de ser, cunoscută sub numele de „booster” sau de „supra-rapel”. Noua reglementare legislativă privind certificatul verde se va aplica numai pentru călătoriile între țările Uniunii Europene, dar Comisia Europeană recomandă țărilor membre UE să aplice noua regulă și pe plan intern.
În prezent, deciziile finale privind folosirea certificatului verde în activități pe plan intern (precum accesul în restaurante, la concerte sau la diverse evenimente) revine fiecărui stat membru UE.