„Eficientizarea operaţiunilor regionale şi colaborarea directă cu distribuitorii noştri locali este un pas logic pentru România, aceasta reprezentând cea mai bună şi mai rapidă cale de a ne adresa clienţilor din sectorul corporate”, a spus Andrey Slobodyanik, Kaspersky Lab Managing Director for Eastern Europe. „În ceea ce priveşte segmentul utilizatorilor individuali, majoritatea produselor noastre de acest tip sunt comercializate online, astfel încât ne adaptăm operaţiunile pentru a răspunde cât mai bine nevoilor clienţilor şi tiparelor lor de consum.”

Teodor Cimpoeşu, fostul Country Manager Kaspersky Lab Romania şi Bulgaria, părăseşte compania după 10 ani, iniţiind două proiecte personale în domeniul securităţii IT şi în sectorul adiacent al comerţului exterior şi business intelligence.

„Echipa noastră locală, condusă de către Teodor Cimpoeşu, a contribuit semnificativ la dezvoltarea pieţei şi a amprentei companiei în România”, spune Andrey Slobodyanik. „Dorim să îi mulţumim lui Teodor pentru toate eforturile depuse şi pentru activitatea din ultimii zece ani în care a fost membru al echipei Kaspersky Lab şi îi urăm mult succes în noile proiecte.”

„A fost un privilegiu pentru mine să contribui la activitatea Kaspersky Lab în România şi să văd compania crescând şi dezvoltându-se pe piaţa locală”, a spus Cimpoeşu. „Piaţa din România a ajuns la un nivel de maturitate, cu parteneriate importante de distribuţie care funcţionează foarte bine şi sunt încrezător că aceste proiecte start-up vor beneficia de expertiza mea profesională şi de management. Sunt genul de persoană potrivită pentru proiecte de tip start-up şi mă bucur că planurile mele personale au coincis cu strategia companiei.”

Bucureştiul rămâne un centru important pe harta globală a Kaspersky Lab, ţinând cont de faptul că echipa globală de cercetare şi analiză (GReAT) va fi coordonată din România, de către Costin Raiu. Compania plănuieşte să îşi extindă laboratorul de cercetare şi dezvoltare din Bucureşti pe parcursul lui 2013, punând accent pe crearea de tehnologii inovatoare pentru protecţie împotriva malware-ului şi de servicii de threat intelligence.