Compania Renault trebuie să facă trecerea de la o căutare a volumelor la o căutare de valoare şi profitabilitate, anunță managementul. Organizarea se va face în jurul a patru mărci puternice și va permite lucrul într-un mod mai simplu, mai orientat spre pieţe şi spre consumatori, în căutarea celui mai bun rezultat posibil.
Producătorul auto francez Renault a anunţat joi un plan destinat reorganizării grupului în jurul mărcilor sale, şi nu în funcţie de zone geografice, pe care le va regrupa în patru unităţi de business: Renault, Dacia, Alpine şi New Mobility, informează un comunicat de presă.
Potrivit Renault, acest proiect vizează crearea unei structuri organizaţionale mai simple şi mai orientate spre rezultate, dar care să întărească coeziunea, motivaţia şi sentimentul de apartenenţă al echipelor grupate pe mărci.
Trecerea de la volume la valoare şi profitabilitate
„Compania trebuie să facă trecerea de la o căutare a volumelor la o căutare de valoare şi profitabilitate. Organizarea în jurul a patru mărci puternice va permite lucrul într-un mod mai simplu, mai orientat spre pieţe şi spre consumatori, în căutarea celui mai bun rezultat posibil. Acest lucru este esenţial pentru revenirea grupului”, a declarat noul director general de la Groupe Renault, Luca de Meo.
În cadrul acestui proiect, procesul de reflecţie cu privire la crearea, organizarea şi implementarea noilor unităţi de business va fi pilotat de Luca de Meo, CEO-ul grupului pentru Renault, Denis Le Vot pentru Dacia, Cyril Abiteboul pentru Alpine şi Clotilde Delbos pentru New mobilities.
Renault precizează că, imediat ce va fi finalizat, planul de reorganizare va fi comunicat şi reprezentanţilor angajaţilor.
Dacia a fost preluată de Renault în 1999
Constructor de automobile din 1898, Grupul Renault este prezent în 134 de ţări şi a vândut 3,8 milioane de vehicule în 2019.
Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.
Recent, pe străzile Sibiului a putut fi văzut circulând un prototip aflat sub prelată de camuflaj despre care specialiștii afirmă că ar fi noua versiune a celui mai de succes model Dacia, și anume Logan.
Conform informațiilor preliminare, Logan-ul european se va baza pe o versiune a platformei modulară CMF-B, pe care sunt construite și hatchback-urile Renault Clio și Nissan Micra de ultimă generaţie.
Se pregătește premiera noii versiuni
Și gama de motoare pentru piețele locale este probabil să fie compusă din agregate cu trei şi patru cilindri, benzinare şi diesel-uri, dar şi variante care pot consuma alternativ GPL.
De asemenea, în noua familie Logan/Sandero, se pot aștepta unităţi de propulsie hibride (cel puţin tehnologia mild hybrid).
Premiera noului sedan Dacia Logan, împreună cu noul Sandero, ar putea fi una dintre surprizele de la Salonul Auto de la Paris din această toamnă.
Vânzările vor demara înainte de Revelion sau la începutul lui 2021.