„Barometrul Planetă&Societate din cadrul programului corporativ Connect al Schneider Electric a avut o performanţă excelentă încă de la lansarea sa în 2012. Datorită muncii echipelor Schneider Electric, rezultatele anuale extra-financiare ne-au depăşit obiectivele. Acest progres este, de asemenea, reflectat în ratingurile noastre externe precum Indicii de Sustenabilitate Dow Jones global şi european (DJSI), Proiectul Carbon Disclosure (CDP), Top Global 100 cele mai sustenabile corporaţii şi prezenţa noastră în clasamentul Ethisphere. Performanţa Barometrului din acest an ne oferă încrederea că ne vom atinge obiectivul pe trei ani de 8/10”, a declarat Saulo Spaolanse, Preşedinte Schneider Electric România.

În 2012, şase indicatori au crescut performanţa companiei în ceea ce priveşte sustenabilitatea: reducerea cu 14,8% a emisiilor de CO2 produse de transporturi; reducerea cu 6,1% a consumului de energie; creşterea vânzărilor realizate de partenerii EcoXpert cu 7,6 puncte faţă de vânzările realizate de Grup; prezenţa în cei trei indici etici vizaţi pe piaţa de capital; scăderea cu 28% a incidentelor medicale în sediile companiei; o proporţie de 27% a femeilor în echipa de talente a companiei. 

Angajamentul Schneider Electric pentru sustenabilitate a fost recent recunoscut, în octombrie 2012, compania câştigând Premiul CSR pentru Inovaţie acordat de Cercle Humania, pentru Barometrul Planetă şi Societate. Acest premiu răsplăteşte eficienţa demonstrată de Barometru în susţinerea politicii de dezvoltare sustenabilă a companiei.