O parte din Partidul Mișcarea Populară (PMP), nemulțumiți de alianța cu cei din USR, se îndreaptă spre Partidul Republican din România, transmit surse politice. Printre aceștia se află și vicepreședintele formațiunii, Ionel Roiban.
O parte din PMP se îndreaptă spre Partidul Republican
Nemulțumiții din PMP de alianța cu USR se îndreaptă spre Partidul Republican, vicepreședintele Ionel Roiban urmând să treacă alături de mai mulți membri importanți ai partidului condus de Eugen Tomac în tabăra Partidului Republican din România, potrivit unor surse din PMP.
„PMP face implozie! Nemulțumiții din PMP de alianța cu USR se îndreaptă spre Partidul Republican. Astfel, apar primele fracturi în tabăra PMP după ce președintele partidului, Eugen Tomac, a negociat o alianță politică distructivă cu USR și Forța Dreptei. Vicepreședintele Ionel Roiban ar urma să treacă alături de mai mulți membri importanți ai PMP în tabăra Partidului Republican din România”, potrivit unor surse din PMP.
Principala nemulțumire a membrilor PMP este legată de alianța cu USR, „partid față de a cărui poziționare doctrinară ca partid globalist și neomarxist de stânga obligă PMP să renunțe la valorile cu care s-a identificat în scurta sa istorie”.
„Totodată, alianța cu USR și Forța Dreptei ar putea însemna pentru PMP sfârșitul ca partid pe scena politică, ambele partide urmărind de fapt absorbția PMP. Ionel Roiban ar urma să se înscrie în Partidul Republican din România, acolo unde se va ocupa, în calitate de vicepreședinte, de relația cu Diaspora, domeniu în care el a asigurat de mai mulți ani dialogul cu românii de pretutindeni din funcțiile pe care le-a deținut. În perioada următoare, mai mulți membri ai PMP îl vor urma pe Ionel Roiban în Partidul Republican”, adaugă sursele citate.
Partidul Republican poate duce mai departe valorile tradiționale
Roiban și-a exprimat nemulțumirea față de USR, spunând că este „exponentul globalismul și neomarxismului” și a menționat că ar fi preferat ca PMP să formeze o alianță care să promoveze „o direcție a valorilor tradiționale și de dreapta”.
„USR nu e un partid de dreapta. Vin din SUA, unde am fost membru al Partidului Republican, conservator. USR e exponentul globalismul și neomarxismului. Mi-ar fi plăcut ca PMP să facă o alianță, dar să-și conserve o direcție a valorilor tradiționale și de dreapta. Avem o problemă doctrinară serioasă. Am considerat că Partidul Republican poate duce mai departe aceste valori”, a declarat Roiban pentru Mediafax.