Simbol al pregatirii angajatilor din sectorul financiar, Universitatea Paris-Dauphine nu va mai organiza in acest an examen de admitere pentru masterul specializat in piete financiare. De asemenea, in functie de cum vor evolua lucrurile, este posibil ca functionarea acestui master sa fie afectata mai mult timp.

Motivul acestei hotarari nu ar fi foarte greu de ghicit insa conducerea universitatii a tinut totusi sa-l precizeze: piata muncii din sectorul pietelor financiare este foarte mult afectata de criza.

Mai mult, conducerea stiintifica a programului de masterat a declarat ca anul 2009-2010, cel in care nu se vor organiza aceste cursuri, va putea fi o perioada de reflectare asupra profilului angajatului de maine al institutiilor financiare, iar in urma acestei reflectii se va putea contura un nou portret al traderului ideal pentru viitor, dat fiind faptul ca traderii au fost primii spre care s-a aratat cu degetul atunci cand a inceput criza.

Un numar semnificativ de banci si case de brokeraj si-au reduit drastic numarul de angajati, acestea fiind puternic afectate de criza financiara.