Această băutură cu doar două ingrediente ajută la slăbit, echilibrează nivelul zahărului din sânge și reduce ridurile. Grație aromei calde și gustului aromat, ușor picant, scorțișoara este utilizată atât la preparatele dulci cât și la cele sărate.
În trecut, această mirodenie era considerată un simbol al bogăției. V-ați gândit vreodată să preparați o băutură folosind doar câteva bețișoare de scorțișoară aruncate în apă fierbinte? În schim, odată ce lichidul s-a răcit puteți adăuga gheață și astfel veți avea o băutură răcoritoare revigorantă.
Nu este doar delicioasă, ci oferă numeroase beneficii pentru cei care vor să dea jos câteva kilograme, reducând zahărul din sânge și făcând pielea mai tânără. Rețeta este oferită de Womansworld.
Dacă nu aveți bețișoare, puteți înmuia o linguriță de scorțișoară în apă caldă. Sau puteți face o infuzie din apă cu scorțișoară, lăsând peste noapte un băț sau două de scorțișoară la înmuiat. Culoarea nu va fi la fel de puternică, dar gustul va fi unul minunat.
Poate stimula pierderea în greutate și ajută la descompunerea carbohidraților
Indiferent de modul în care alegeți să o preparați, apa cu scorțișoară poate stimula pierderea în greutate. Deși majoritatea dovezilor care susțin acest lucru nu au un fudament științific, a existat un studiu care a asociat băutura cu arderea mai rapidă a grăsimilor. Un alt studiu a descoperit că apa cu scorțișoară ajută la descompunerea carbohidraților, ceea ce este util pentru digestie și pentru prevenirea creșterii nivelului de zahăr din sânge.
Reduce tensiunea arterială și poate scădea colesterolul rău
Și inima va avea de câștigat dacă beți apă cu scorțișoară. Cercetări recente sugerează că poate reduce tensiunea arterială, poate scădea colesterolul LDL (rău) și trigliceridele și poate crește nivelul de colesterol HDL (bun). În plus, este una dintre cele mai puternice surse de antioxidanți care pune cu botul pe labe inflamația, o altă cauză comună a problemelor cardiace și a altor probleme cronice de sănătate.
În același timp, studiile arată că un consum constant de scorțișoară promovează producția de colagen în piele, pentru a reduce aspectul ridurilor.
Scorțișoara provine din scoarța unui copac denumit Cinnamonum și are uleiuri esențiale, magneziu, calciu și fibre. A fost folosită de sute de ani în medicina chineză și în practica ayurvedică încă de la începuturile civilizației, având efect puternic împotriva bacteriilor, deoarece este un antiseptic natural capabil să lupte și să elimine ciupercile și virusurile.