„Am adresat astăzi o scrisoare deschisă Guvernului României, autorităților din domeniu și Comisiei Europene, prin care dorim să tragem un semnal de alarmă. Procesul de tranziție la televiziunea digitală este blocat, şi pe măsură ce trece timpul, ne va fi extrem de greu să ne îndeplinim obligaţiile asumate în faţa organismelor europene şi internaţionale, în ceea ce priveşte închiderea emiţătoarelor analogice și adoptarea în timp util a cadrului legislativ necesar. Trecerea la televiziunea digitală este un deziderat de la care autorităţile nu trebuie să abdice, indiferent de conjunctura în care aceasta se face”, declară Mihai Constantin, Preşedintele Asociaţiei pentru Comunicaţii Digitale.

În scrisoarea deschisă adresată autorităţilor, Asociaţia pentru Comunicaţii Digitale atrage atenția că România a rămas în urmă în cursa procesului de digitalizare, iar acest fapt îi privează pe cetăţenii ţării de dreptul de avea parte de servicii firești, moderne și de calitate.

Asociația solicită revizuirea și aprobarea Strategiei de Tranziţie la Televiziunea Digitală, până la finalul primului trimestru al anului 2011, care trebuie să stabilească 2013 ca dată limită pentru finalizarea acestui proces, precum și crearea unui cadru care să asigure un proces bazat pe competiţie şi transparență, neutru din punctul de vedere al tehnologiei și platformei, în concordanță cu recomandările CE.

Membrii asociației și semnatarii acestei scrisori au anunțat că sunt gata să sprijine Guvernul în eforturile sale de a construi o societate digitală, modernă, în România, implicându-se activ în procesul de tranziție la televiziunea digitală.
Scrisoarea poate fi citită aici