Potrivit explicațiilor oferite de Nicușor Dan, există riscul ca oamenii să plătească mai mult pentru căldură din această toamnă. Edilul a oferit mai multe informații pentru bucureșteni.

Bucureștenii ar putea să plătească mai mult pentru căldură din această toamnă

În primul rând, edilul a subliniat că nu se va renunța la subvenția la gigacalorie pentru locuitorii din București. Cetățenii plătesc 330 lei, iar primăria plătește restul până la 1.000, spune Nicușor Dan.

În mod cert, a spus primarul general, Primăria va plăti „atâta timp cât sistemul este încă nefuncțional”

„E o decizie pe care o s-o luăm împreună cu Consiliu General. Cetățenii plătesc 330 lei și noi plătim restul până la 1.000. În mod cert, Primăria va plăti atâta timp cât sistemul este încă nefuncțional.

Primăria va plăti parte din costul gigacaloriei. Dacă pentru populație o să rămână 330 sau o să mai crească puțin, asta o să decidă Consiliul General”, a explicat Nicușor Dan la Digi FM.

Termoenergetica a început miercuri încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică

Amintim că Termoenergetica a început miercuri, 18 septembrie, încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică. Acest lucru a început concomitent cu efectuarea probelor de presiune la instalaţiile interioare.

Trebuie menționat că testările sunt necesare în vederea pregătirii reţelei de termoficare pentru noul sezon de încălzire.

calorifer
SURSA FOTO: Dreamstime

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti a oferit mai multe informații. Potrivit unui comunicat, clienții trebuie „să se asigure că lucrările la instalaţiile interioare din imobile vor fi finalizate în timp util, astfel încât să fie evitate incidentele”.

De asemenea, este obligaţia asociaţiilor de proprietari de a se asigura că instalaţiile interioare proprii sunt în stare de funcţionare şi sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor.

„Rugăm clienţii companiei să se asigure că lucrările la instalaţiile interioare din imobile vor fi finalizate în timp util, astfel încât să fie evitate incidentele (inundaţii în apartamente sau în subsolurile blocurilor) ce pot apărea odată cu încărcarea acestora.

Vă reamintim că este obligaţia asociaţiilor de proprietari de a se asigura că instalaţiile interioare proprii (de alimentare cu energie termică) sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor”, a transmis Termoenergetica.

HG 425/1994, modificată prin HG 337/2018, arată că începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban ar urma să aibă loc după sunt înregistrate mai multe condiții.

Trebuie să fie înregistrate, timp de trei zile consecutiv, între orele 20:00 – 6:00, valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade C sau mai mici.