Se anunță victoria Ucrainei! Este cutremur total la Moscova. Anunțul făcut în această seară

război în Ucraina_război Rusia și Ucraina

SURSĂ FOTO: Dreamstime

Un opozant rus, care se află în detenție de mai mulți ani, a transmis într-un mesaj că înfrângerea Rusiei în Ucraina este inevitabilă. Acesta a analizat, de asemenea, motivele declanșării conflictului.

Aflat de peste doi ani în detenție, opozantul rus Aleksei Navalnîi a spus că o înfrângere a Moscovei pe frontul din Ucraina este „inevitabilă”, la aproape un an de la izbucnirea războiului.

„O înfrângere militară definitivă (a Rusiei în Ucraina) mai poate fi întârziată (doar) cu preţul vieţilor a sute de mii de mobilizaţi (rezerviştii ruşi înrolaţi recent de Moscova, n.r.), însă, în final, ea este inevitabilă”, a transmis Navalnîi într-un mesaj postat pe rețelele de socializare luni, 29 februarie, de către echipa sa.

Înfrângerea Rusiei este inevitabilă

„Combinaţia dintre război de agresiune + corupţie + incompetenţă a generalilor + economie slabă + eroism şi mare motivare a celor care se apără nu poate duce decât la o înfrângere”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

În mesajul postat cu patru zile înaintea împlinirii a unui an de la declanșarea invaziei rusești în Ucraina, militantul rus anticorupție în vârstă de 46 de ani argumentează în 15 puncte opoziția sa față de acest conflict.

Potrivit acestuia, „adevăratele motive” ale războiului sunt dificultăţile politice şi economice din Rusia, dar şi dorinţa lui Vladimir Putin de a „păstra puterea cu orice preţ” şi de a lăsa ca moştenire istorică o imagine a sa de „Ţar Cuceritor”.

Navalnîi mai punctează că în acest conflict, zeci de mii de ucraineni nevinovați au fost uciși.

Crimeea, mărul discordiei între Ucraina și Rusia

Peninsula Crimeea a fost anexată de către Rusia în 2014, iar Navalnîi a fost acuzat că ar susține acest demers.

Totodată, opozantul rus cere Kremlinului să respecte frontierele cu Ucraina convenite în 1991, la destrămarea Uniunii Sovietice, care includ peninsula Crimeea ca teritoriu ucrainean.

„Ucraina trebuie lăsată liniştită şi să i se dea posibilitatea de a se dezvolta cum doreşte poporul său”, a scris el, îndemnând la retragerea trupelor ruse.

„A continua războiul înseamnă un strigăt de neputinţă, însă a-l opri înseamnă un gest puternic”, a adăugat Navalnîi.

El a mai precizat că majoritatea ruşilor nu au o „conştiinţă imperialistă” şi a îndemnat la „destructurarea regimului putinist”.

„Date fiind istoria şi tradiţiile noastre, noi (Rusia) trebuie să facem parte din Europa şi să urmăm o cale de dezvoltare europeană. Nu avem altă cale şi nu avem nevoie de o altă cale”, a conchis Aleksei Navalnîi.