Așadar, prețurile de pe litoral pot crește de la 1 iulie până pe 15 august, cu 15 sau chiar 20%. Tarifele cresc în funcţie de fiecare hotel în parte. De exemplu, la o unitate de cazare de trei stele tarifele cresc de la 230 de lei 260 de lei, iar la un hotel de patru stele preţurile cresc de la 500 la 600 de lei pe noapte.

Prețurile vor crește substanțial pe litoral

De asemenea, un şezlong va costa mai mult cu aproximativ cinci lei.

„De azi dimineaţă turiştii sună. Se fac rezervări last minute, pentru 30 iunie şi 1 iulie, hotelul este ocupat acum în proporţie de 80 la sută din capacitatea lui”, a declarat Oana Tănase, manager hotel, pentru Observator.

Prima opțiune a românilor rămâne Mamaia

Specialiștii au explicat că prima opțiune a românilor rămâne Mamaia, care reușește să atragă, în continuare, foarte mulți turiști. Eforie Nord este la rândul ei o destinație foarte căutate.

Specialiștii din turism subliniază că această stațiune este frecventată mai ales de familii.

Foarte mulți turiști merg și la Costinești

Foarte mulți turiști merg și la Costinești, chiar dacă anumite persoane spun că „nu mai este ce era odată”. De cele mai multe ori, cei care ajung în această stațiune sunt tineri, care frecventează discotecile și cluburile.

De-a lungul timpului, Vama Veche și-a păstrat renumele de stațiune a tinerilor care iubesc viața de noapte. Astfel, aceasta are „publicul ei țintă”, care nu ar frecventa alt loc de pe litoralul românesc, potrivit agenților de turism.

Ministerul Economiei a dat asigurări că litoralul este sigur și nu există niciun pericol în ceea ce privește calitatea apei

Ministrul Radu Oprea a declarat anterior că nu a ajuns niciun fel de pericol către plajele din România şi litoralul este sigur, se poate înota în apa mării fără probleme. Ministrul a mai arătat că există partea de război hibrid şi crede că este o dezinformare informaţia privind pericolul de pe litoral.

„Am verificat cu instituţiile abilitate calitatea apei în fiecare zi şi nu există niciun risc de holeră şi spun lucrul acesta foarte apăsat şi hotărât să se audă”, a spus ministrul Economiei şi Turismului, precizând că atât DSP-ul din Tulcea, cât şi cel din Constanţa fac aceste verificări pe tot litoralul şi nu este niciun fel de pericol.

„Eu spun că este o dezinformare astăzi. A fost un eveniment în Ucraina cu acel baraj dar este foarte multă apă este o distanţă, nu a ajuns niciun fel de pericol către plajele din România şi litoralul este sigur, se poate înota în apa mării fără probleme. Vrem să avem cât mai mulți turiști români şi străini pe litoralul românesc, am văzut poziţii ale patronatelor din turism, ale instituțiilor care fac verificări ale calităţii apei”, a spus Oprea a Prima News.