Izbucnirea pandemiei COVID-19, care a dat peste cap o planetă, nu se regăsește în celebrele profeții ale lui Nostradamus, așa cum se spune că ar fi fost momentul 11 septembrie.

Pandemia, prevăzută din 2013?

Au existat însă numeroase voci contemporane, inclusiv cea a lui Bill Gates, sau diverși experți, care au avertizat despre o viitoare amenințare a unei pandemii, potrivit Republicworld.

De asemenea, cultura pop ar fi prezis și ea pandemia. Acum însă, la un an și jumătate de la apariția covid-19, un tweet din 2013, al unui utilizator care prezicea „venirea coronavirusului”, a ajuns viral.

Mesajul format din doar patru cuvinte, al unei persoane mumite Marco, cu pseudonimul @marco_acertis, a devenit subiect de dezbateri printre internauți. Utilizatorul a scris doar atât: „Corona Virus… its coming”, într-un tweet din 3 iunie 2013. Postarea a primit 223,7K aprecieri și 106K redistribuiri.

Unii internauți au subliniat că mesajul ar putea fi bazat pe informațiile din media, de la sfârșitul anului 2012 și 2013, despre un virus care poate trece de la animale la oameni.

Mineri chinezi, infectaţi cu un virus misterios

În China, cu 7 ani în urmă, adică în 2013, între trei și cinci mineri au fost infectați de un virus necunoscut, iar medicii s-au gândit la el ca la un virus … acești mineri l-au luat dintr-o mină de cupru. Acest tweet a fost postat crezându-se că va apărea un nou virus!”, a comentat SnehaDay.

Câțiva internauți au vrut să afle dacă cel care a scris mesajul, și care nu a mai postat nimic din 2026, este încă în viață sau dacă există vreo șansă ca el să prezică când se va termina pandemia.

Dar, pentru cei care au uitat, pandemia COVID-19, detectată în 2019, este cauzată de o variantă de Coronavirus. Multe alte variante ale Coronavirusului există de ani buni și au fost asociate cu alte boli.