La o primă vedere, un lucru este cert: averile nu vor fi transferate către moștenitori în întregime, multe dintre ele fiind redirecționate către acte de caritate.

Este cazul lui Warren Buffett, care are 81 de ani, care și-a anunțat deja intenția de a dona jumătate din averea sa. Altfel, o mare parte din averea sa, estimată la 39 de miliarde de dolari, va fi împărțită între cei 3 copii ai săi.

Controversatul investitor George Soros are 5 copii, însă nici aceștia nu vor intra în posesia unor sume impresionante de bani, mai ales pentru că unii din ei sunt cunoscuți pentru obiceiurile de a-și petrece nopțile prin cluburi. Singurul care ar fi în stare să gestioneze sume impresionante de bani ar fi robert Soros, fiul cel mai mare, care a și fost Chief Investment Officer la fondul de investiții al miliardarului ajuns la vârsta de 81 de ani. Soros mai are o fiică, Andrea Soros Colombel, cunoscută ca o mare susținătoare a actelor de caritate.
 
Fondatorul IKEA, a cărei avere a fost estimată la suma de 6 miliarde de dolari, a declarat că va lăsa averea fiului care va dovedi că este capabil să o gestioneze. Ingvar Kamprad, ajuns la vârsta de 83 de ani, are 3 copii. Cu toate acestea, indiferent de eforturile celor 3 fii, Kamprad poate oricând să se răzgândească și să-și doneze averea. Fundația INGKA, prin care este deținută compania IKEA, este cel mai mare donator din lume, depășind chiar fundația lui bill Gates.

Miliardarul care-i va lăsa banii lui Dumnezeu

"Am făput un pact cu Dumnezeu: Fă-mă milionar și îți voi da jumătate din avere", spunea Albert Gubay, miliardarul care a fondat Kwik Save și care a promis că jumătate din averea estimată la 1,1 miliarde de dolari va intra în fondurile Bisericii Catolice. Cealaltă jumătate va fi decisă de către asociații de caritate, mai ales pentru că unul dintre cei doi fii ai săi este certat cu miliardarul în vârstă de 82 de ani.

Miliardarii de peste 90 de ani. Cui lasă banii David Rockefeller

Există miliardari care au depășit pragul de 90 de ani. Este cazul franțuzoacei Liliane Bettencourt, 23,5 miliarde de dolari, sau Anne Cox, care a promis că va lăsa cele 12 miliarde de dolari pe care le are democraților.

David Rockefeller Senior, ajuns la vârsta de 96 de ani, va lăsa averea familiei sale. David este singurul nepot care mai trăiește al celebrului magnat John Rockefeller și de-a lungul vieții a donat sume impresionante către diverse instituții, printre care Harvard University și Council on Foreign Relations, o organizație despre care se spune că este una din organizațiile care conduc lumea din umbră alături de grupul Bilderberg.

Cel mai bătrân miliardar al lumii are 100 de ani, 4 miliarde de dolari și doi copii, care vor primi întreaga avere a lui Walter Haefner.

Drama celui mai bogat om din lume: Este tot mai sărac și îmbătrânește