Se aude zăngănit de cătușe! DNA e pe urmele lui. Zi de foc pentru un fost ministru

DNA

SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Se aude zăngănit de cătușe. Soarta senatorului Florian Bodog se decide astăzi. Va fi sau nu urmărit penal? Ce acuzații îi aduce Direcția Națională Anticorupție și cât de gravă este situația în care se află senatorul?

Este o zi decisivă pentru senatorul Florian Bodog. Potrivit ultimelor informați, procedura de avizare a urmăririi penale față de acesta urmează să înceapă cu o evaluare preliminară, luni de la ora 11, la Senat.

Mai exact, Comisia juridică urmează să intre într-o ședință online pentru stabilirea calendarului de derulare a procedurii. În urma evaluărilor preliminare, Biroul Permanent al Senatului va fixa un termen pentru depunerea raportului de către Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, dar nu mai mult de 14 zile.

De menționat este faptul că, Regulamentul Senatului prevede că raportul comisiei este aprobat prin votul secret al majorităţii membrilor prezenţi, urmând ca, în cel mult 5 zile de la depunerea la Biroul permanent, plenul Senatului să voteze asupra lui.

În ceea ce privește jotărârea privind cererea de urmărire penală, al cărei proiect este întocmit de Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, aceasta este adoptată cu votul majorităţii senatorilor prezenţi. Adoptarea se face neapărat cu respectarea prevederilor art. 67 din Constituţia României, republicată, iar votul este secret, exprimat prin bile.

Ca cuzații îi aduce DNA lui Florian Bodog

De menționat este faptul că, Direcția Națională Anticorupție este cea care a solicitat avizul Senatului pentru urmărirea penală a fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog. Trebuie subliniat și faptul că este a doua oară când o astfel de solicitare îl vizează pe acesta.

În ceea ce privește acuzațiile aduse, fostul ministru este suspectat de abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Mai exact, procurorii susțin că fostul ministru ar fi acţionat în mod direct pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract şi ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea