Vestea momentului de la Kremlin! Putin a făcut anunțul privind un acord: Suntem deschiși

Fostul cancelar al Germaniei, Angela Merkel, a oferit un interviu pentru publicația Die Zeit, în cadrul căreia a declarat că Acordurile de la Minsk au fost, de fapt, o încercare de a oferi Ucrainei timpul necesar pentru a-și consolida capacitățile de apărare.

Declarațiile fostului cancelar german au ajuns și la urechile președintelui rus Vladimir Putin care, aflat la Kîrgîzstan, a declarat că spusele Angelei Merkel sunt dezamăgitoare.

De asemenea, liderul de la Kremlin a precizat că Franța și Germania, cele două țări care au garantat Acordurile de la Minsk din 2014 și 2015, au trădat Rusia. Pe acest fond, el se întreabă cum se poate ajunge la un acord în privința războiului din Ucraina, după ce au fost făcute astfel de declarații.

„Acest lucru ridică, evident, problema încrederii. Iar încrederea este aproape la nivelul zero. După aceste declaraţii, apare următoarea întrebare: cum să ajungem la un acord? Ne putem înţelege cu cineva? Şi cu ce garanţii? Poate că ar fi trebuit să lansăm ofensiva mai devreme. Dar noi mizam pe posibilitatea de a ajunge la o înţelegere în cadrul Acordurilor Minsk”, a declarat Vladimir Putin, potrivit Le Monde.

Este nevoie de un acord, dar amenințările continuă

Președintele Federației Ruse spune că, la un moment dat, va fi nevoie să se ajungă la un acord, subliniind că țara sa este pregătită pentru eventualele aranjamente în acest sens.

„Dar, la final, va trebui să găsim un acord. Eu am spus deja de mai multe ori că noi am fi pregătiţi la astfel de aranjamente, suntem deschişi, dar acest lucru ne obligă să reflectăm pentru a şti cu cine avem de-a face”, a subliniat liderul de la Kremlin.

Chiar dacă a spus că va fi nevoie de un acord, președintele rus a reluat amenințările cu privire la folosirea armelor nucleare. Postul de televiziune Sky News a informat că Vladimir Putin a precizat că orice stat care atacă Rusia va fi distrus.

De asemenea, liderul de la Kremlin spune că legislația din Rusia nu permite lansarea unui atac nuclear preventiv. Țara poate doar să riposteze la un atac.

„Noi considerăm armele de distrugere în masă, armele nucleare, drept mijloc de apărare. Conceptul utilizării lor este construit în jurul a ceea ce este numit «atac de ripostă», dacă suntem atacaţi, atacăm ca ripostă”, a declarat Vladimir Putin cu ocazia participării la o reuniune a Consiliului Societăţii Civile.