sucursale pentru atragerea unor noi clienti, iar, pe de alta parte, SSIF-urile vor trebui sa contracareze concurenta pe care le-o vor face bancile cand vor avea voie sa intermedieze tranzactii cu actiuni. Marcel Murgoci, directorul de operatiuni al Estinvest Focsani, spune ca „Trebuie sa-ti creezi o retea de sucursale pana cand intra bancile pe piata intermedierilor cu actiuni si in perspectiva integrarii in Uniunea Europeana. De curand am deschis o sucursala in Constanta, iar pentru cea din Bucuresti asteptam autorizarea dela CNVM.” Estinvest nu este singura societate de servicii de investitii financiare care are asemenea planuri. si conducerea Romintrade Brasov intentioneaza sa deschida o sucursala in Bucuresti. „Este normal sa ne extindem si in Bucuresti, avand in vedere ca aproximativ 70% din volumul tranzactiilor este asigurat de societatile din Capitala”, ne-a declarat Gabriel Marica, directorul general al Romintrade. Daca SSIF-urile din provincie vin in Bucuresti, cele de aici se uita spre marile orase ale tarii, una dintre acestea fiind Prime Transaction.
Un broker bun se formeaza in doi ani
Desi in prezent sunt aproape 550 de agenti pentru servicii de investitii financiare autorizati de CNVM, iar in luna mai circa 170 de persoane au absolvit cursul de agenti pentru servicii de investitii financiare, tinut de Bursa de Valori Bucuresti, principala problema cu care se confrunta societatile de servicii de investitii financiare este lipsa unor brokeri cu experienta, care sa faca parte din personalul sucursalelor. „Fara cel putin sase luni de practica un broker nu poate sa simta piata, iar un broker bun se formeaza intr-un an-doi” spune Alin Brendea. Marcel Murgoci, care s-a lovit de aceeasi problema, este putin mai categoric: „Brokerii sunt foarte greu de format si de aceea acest proces dureaza aproape doi ani de zile, pentru o experienta medie care ii permite sa explice clientilor toate operatiile care se pot face pe piata si sa cunoasca istoricul unei actiuni”.In 1998, au fost active aproape 200 de societati de intermediere, insa, o data cu recesiunea pietei, multe dintre acestea s-au inchis si un numar mare de brokeri s-au reorientat spre alte domenii de activitate. Alin Brendea spune ca multi brokeri au plecat in sectorul bancar. „Daca lipsesti sase luni, pierzi contactul cu piata, pentru ca este foarte dinamica, apar foarte multe reglementari noi cu care trebuie sa fii la curent. Este o meserie de care trebuie sa te ocupi permanent”. Mai mult, nivelul salariilor nu se poate compara cu cel din sectorul bancar, si de aceea, chiar daca fostii brokeri ar putea sa reintre in mana mai repede, un SSIF nu poate sa ii readuca in bransa.
Se cauta brokeri cu experienta
24 iunie 2004, 12:00
Ultima modificare în 24 iunie 2004, 15:00
sucursale pentru atragerea unor noi clienti, iar, pe de alta parte, SSIF-urile vor trebui sa contracareze concurenta pe care le-o vor face bancile cand vor avea voie sa intermedieze tranzactii cu actiuni. Marcel Murgoci, directorul de operatiuni al Estinvest Focsani, spune ca "Trebuie sa-ti creezi o retea de sucursale pana cand intra bancile pe piata intermedierilor cu actiuni si in perspectiva integrarii in Uniunea Europeana. De curand am deschis o sucursala in Constanta, iar pentru cea din Buc
Etichete: arhiva
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Internetul ca incubator de afaceri
- Monstrul care i-a ridicat cota lui Charlize Theron
- Formule ieftine de finantare a locuintei
- Cereti si va vom oferi…
- Henry Mintzberg: „Nimeni nu a reusit sa fabrice lideri in scoala”
- Vlad Iosif prefera afacerile gonflabile
- Pretul titeiului sufla in ceafa Romaniei
- Riscurile cresterii economice
- Ce sa-nvatam de la altii
- Consumul nu a reusit sa traga dupa el industriarn