Se caută mii de angajați la stat! Fiecare școală va avea un cabinet psiho-pedagogic, a anunțat luni ministrul Educației.

În plus, pe lângă echipa de director educațional și director adjunct, școlile ar urma să aibă și un director administrativ pentru proiecte finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Se caută mii de angajați la stat! Ministrul Educației a făcut anunțul

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că va fi promovată o ordonanţă de urgenţă pentru înfiinţarea de cabinete psiho-pedagogice în fiecare şcoală.

„Intenţionăm să promovăm o ordonanţă de urgenţă prin care să permitem înfiinţarea unui cabinet de psiho-pedagogie, de orientare la nivelul fiecărei şcoli.

Este nevoie de consiliere în şcolile din România”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Parlament, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

El a precizat că această iniţiativă va fi promovată rapid.

„Posibilitatea înfiinţării acestor centre de consiliere în fiecare şcoală va fi promovată rapid, problema rămâne a personalului cu competenţe adecvate. Este nevoie de conlucrarea cu universităţile româneşti. Sunt 10 universităţi care au experienţă şi expertiză în acest domeniu.

Este nevoie de un număr situat între 2.000 şi 3.000 de consilieri. Aceşti consilieri nu sunt pregătiţi. Nu există persoane cu pregătire specifică pentru a ocupa un astfel de post dacă vrem să fie într-adevăr util şi eficient”, a spus ministrul Educaţiei.

Director administrativ pentru proiecte finanțate prin PNRR

Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că se ia în calcul posibilitatea ca, pe lângă echipa de director educațional și director adjunct, școlile să aibă și un director administrativ pentru proiecte finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

”Ne gândim, de asemenea, ca această poziţie de director educaţional plus director adjunct să fie dublată de un director administrativ, care să poată să pună în aplicare acele proiecte pe care le vom finanţa prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care în momentul de faţă se află în negocieri cu Comisia Europeană.

Ministerul Educaţiei este printre puţinele ministere care au răspuns în două rânduri la solicitările de clarificare venite din partea Comisiei Europene, spre deosebire de alte domenii care sunt în prima etapă.

Am identificat soluţii pentru a susţine cererile noastre care totalizează 4,4 miliarde de euro pentru susţinerea proiectului ‘România Educată’, este vorba de investiţii în infrastructură, dotări, digitalizare, reducerea abandonului şcolar, partea de învăţământ profesional, mai ales învăţământ dual, şi partea de educaţie timpurie – creşe”, a declarat ministrul.

Sursa foto: Dreamstime.